A színek ereje, avagy a rákmegelőzés élharcosa – A fekete szeder gyógyhatásai – ÚJ TERMÉK

Feltöltve: 2014. március 1.

Egyik elfelejtett gyümölcsünk, a magas vitamin- és nyomelemtartalmú fekete szeder. De igazi értékét a színanyagtartalma adja, mely által felveheti a harcot a szív védelmében, a cukorbetegség ellen és a rákmegelőzés terén. Idősödési folyamatok ellen is hat, valamint a bőrünk és szemünk védelmét is szolgálják. 

 

 

A legegyszerűbb védelem
 

Sok nemesített gyümölcs létezik, amelyik magas vitamin és színanyagtartalmú. Ezek mellett azonban van egy, amely nemcsak e két vegyületcsoportot tartalmazza kimagasló mértékben, de nyomelemtartalma és természetes cukortartalma is jelentős. És mindezt megtalálhatjuk, és leszedhetjük az erdőkben, vagy az árok partján: ez a fekete szeder.
A jól megmosott gyümölcsöt frissen fogyasszuk, vagy fagyasztva tároljuk, és vegyük elő télen, remek immunerősítő! De ha nem jutunk hozzá friss gyümölcshöz, akkor vásároljunk 40 fok alatt szárított, cukorszegényített préselt gyümölcshús és mag őrleményeket, amelyek tartalmazzák az értékes antioxidánsokat és színanyagokat hordoznak.

Ebben segít  ÚJ TERMÉKÜNK az Okos magos Feketeszeder őrlemény Rendeléshez kérjük kattintson a termék nevére!

Koncentrált egészség testünk védelmében Itt olvashat az őrleményekről! »

 

A rák elleni hadviselés bázisa
 

A szervezetünkben naponta keletkező rákkeltő szabad gyököket a fekete színanyag, a fenolos vegyületek, a flavonoidok és az antocianidok képesek megkötni, ezáltal védő hatást gyakorolnak szervezetünkre. Sokan a C-vitamin tartalma miatt fogyasztják a téli időszakban az almát, a citrusgyümölcsöket. De a szeder antioxidáns tartalma még ezeket is túlszárnyalja!

Segíthet tehát megvédeni a szervezetet a rákos gyökképződéssel szemben, amely idősebbeknél a védelmi rendszer meggyengülése miatt, illetve a gyökök mennyiségének a növekedése miatt előrehaladottabb. A gyümölcsben lévő csersav is hatásos ebből a szempontból.

A nővényi színanyagok miatt az OKOS MAGOS PIROSRIBISZKEHÚS- ÉS MAGŐRLEMÉNY a szív- ér és bélvédelem fegyvere lehet, míg a magas antioxidáns tartalmú 
OKOS MAGOS FEKETERIBISZKEHÚS- ÉS MAGŐRLEMÉNY  rákmegelőzést támogathat

A civilizációs betegség védőbástyája
 

A civilizációs betegségek, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség és az elhízás, vezető haláloknak számítanak hazákban. E gyümölcs ezekkel is felveheti a harcot, a szív- és érrendszerünket védheti. Kimutatták, hogy az érfalakat egy erős szabad gyök, az úgynevezett peroxinitrit támadja oly módon, hogy a sejtek központját a mitokondriumot, és a benne található DNS-t roncsolja. Az érfalak elvesztik rugalmasságukat, majd merevvé válnak. Ez táptalaja lehet a plakkok lerakódásának, az ér beszűkülésének, a trombózisnak, az infarktusnak és az agyi katasztrófáknak is. A koleszterinszint csökkentésében is nagy szerepet játszanak a színanyagok, csakúgy, mint a pterostilben nevű vegyület. 

A szív- és érrendszer védelmében segítséget jelenthet az 
OKOS MAGOS HOMOKTÖVISMAG ŐRLEMÉNY és az 

OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG ŐRLEMÉNY 

Az érrendszerre gyakorolt jótékony hatása miatt az agyi erek is tisztulhatnak, memóriánk javulhat! Az antocianinok szemünk egészségét is védheti a sárgafolt-károsodás ellen, valamint a látásra is jótékony hatású a hajszálerekre gyakorolt jótékony hatása következtében.
Egy vizsgálat alátámasztja, hogy a szeder illetve a feldolgozott formái mind mind segíthetnek a peroxinitrit károsító hatását gátolni, védeni érrendszerünket, javítani memóriánkat! A friss gyümölcs mellett most már bármely évszakban hozzá lehet jutni a szederhez illetve azok színanyagaihoz, kíméletesen szárított formában!
A gyümölcs magas káliumtartalma szintén jótékony hatású, a magas vérnyomást csökkentheti, és a vércukorszint beállításban is támogatást jelent! Érfalerősítő hatását visszér- és aranyérbetegségeknél is kihasználhatjuk.

Az OKOS MAGOS SZEM FORMULA  magas likopin és zeoxantin tartalmánál fogva segíthet a szemünk egészségének megőrzésében

A csontokat is erősítheti a magas kalcium és foszfortartalma következtében.
A vírusok, baktériumok támadásának jobban kitett időszakokban erősítheti az immunrendszert, vagy a legyengült szervezetet serkentheti. Baktériumellenes, nyálkahártya -gyulladás csökkentő, immunrendszer-erősítő hatású.
Minden korosztály számára javasolt (aprómagvas jellege miatt a nyers gyümölcsöt nem mindenki fogyaszthatja). Magas vastartalma pedig vérszegénység esetén, vegetáriánus életmódnál elengedhetetlen támogatást jelent! A műtétek utáni, vagy menstruációs időszakokban is hatékony vaspótló.
 

A vércukor- és koleszterinszintünkre jótékony hatást gyakorolhat az 
OKOS ÉLET BIOCSICSÓKA SŰRÍTMÉNY és az 
OKOS ÉLET PLUSZ BIOCSICSÓKA-FINOMŐRLEMÉNY 

A népi gyógyászat ezen kívül a levelét is felhasználja, összehúzó, görcsoldó, vértisztító, vízhajtó hatása miatt. Hasmenés, enyhe bélhurut, idült vastagbélgyulladás, esetén, cukorbetegség ellenes, salaktalanító valamint vízhajtó teakeverékek részeként is alkalmazzák.

Rendelésfelvétel: 0620/772 2220 (Melitta)

Email: info@okosmagos.hu

Honlap: www.okosmagos.hu

            www.okosmagos.hu

                www.rostdoktor.hu

Tóth Gábor                

okl. élelmiszeripari mérnök, szakíró

Minden jog fenntartva!

Kép:
www.morguefile.com
id100156175 by voaon www.freedigitalphotos.net/images/other_drinks_g65tomato_juice_p156175.html
ID-10039322 by Ambro www.freedigitalphotos.net/images/Healthy_Living_g284-Woman_With_Blueberries_p39322html
ID-10035341 photostock www.freedigitalphotos.net image Healthcare_g355-Female_Doctor_Checking_Blood_Pressure_p35341.html

Felhasznált irodalom:
Dr. Gáspár R.: Éltető és gyógyító táplálékok Hetedhét Világ kiadó Budapest, 2006. 143-145.
J. Bowden: Egészséges élet, egészséges táplálkozás Egmont Kft. 2008. 80,
Kissné D. É.: A természet kincseskamrája Pannon Literatúra Kft Kisújszállás, 2007. 76.
Köteles F.: Egészségvédő növényi anyagok Komplementer Medicina 2000 ;4(5) Celsus Kft. 2002.07.09. www.informed.hu
Lukács A.: Együnk szedret memóriánk javítására 2012.09.04. www.hazipatika.com

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

[events_calendar long_events=0 ]