Az édes íz bűvöletében – a fehércukortól az új egészséges édességig!

Feltöltve: 2013. október 29.

Cikkünkben megismerheti az cukor káros hatásait a szervezetünk számára. Tájékozódhat a mesterséges édesítőszerek hatásairól. Megismerheti a forradalmian új egészséges édességet, mely nemcsak kiküszöböli a fehércukor káros hatásait, de jótékony ásványi anyagokat, vitaminokat is juttat a szervezetbe.

Rendkívüli akciónk keretében most 20%-os kedvezménnyel vásárolhatja meg az
OKOS ÉDES sűrítményünket kivételes 1990 Ft-os áron!

 

Sokkoló adatok

Az emberiség táplálkozásában történelmileg visszapillantva, az édesítés, az édes ízű élelmiszerek kiemelkedő fontosságot kaptak. A cukorrépa és a cukornád termesztésével terjedt el a finomított fehércukor. Ettől kezdve olyan betegségek kezdtek mutatkozni az embereken, melyek azelőtt szinte ismeretlenek voltak. A múltban a cukorbajt alig ismerték, a századfordulón 1 ezrelékes gyakorisággal fordult elő. Az 50-es évektől kezdett rohamosan emelkedni a cukorbetegek száma, elsősorban az iparilag fejlett országokban. A cukorfogyasztás hazánkban kb. 10 dkg/fő/nap! Ma a világon több, mint 50 millió, Magyarországon pedig mintegy 350-400 ezer cukorbeteg van. (Falun a lakosságnak több, mint 1 %-a, városokban 3-4%-a)

Miért káros, ha finom?

A legtöbb ember a cukor káros hatását csak a fogszuvasodásban látják. Érdemes megismerni egyéb káros hatásait is, melyek sokkal rosszabb jövőképet festenek.
 

A finomított kristálycukor egyszerű cukor, gyorsan a véráramba kerül. Ilyenkor a szervezet védő mechanizmusa lép működésbe, a hasnyálmirigy inzulint kezd termelni. Hosszabb távon azonban sejtjei elfáradnak és a megterhelt szerv nem tudja ellátni feladatát. Ennek következménye a cukorbetegség. Az inzulintermelés étvágyat is kivált, ami túlzott evéshez, elhízáshoz vezet. A nassolási vágy emiatt alakul ki! A felesleges cukor a szervezetben zsírszövetet képez és lerakódik a kevésbé használt testtájakon. Alig tartalmaznak rostanyagot, így többet tudunk enni belőlük, mint a rostban gazdag táplálékokból. Ezáltal megterheljük gyomrunkat és emésztőszerveinket, ráadásul a rostszegénység miatt székrekedés is előállhat. A cukor sem vitaminokat, sem ásványi anyagokat nem tartalmaz, így feleslegesen égeti a szervezetet, csak üres kalóriát ad. Fontos tudni, hogy a cukor akkor sem válik egészséges táplálékká, ha azt vitaminokkal és ásványi sókkal egészítik ki – lásd a barna cukrot. A szervezetbe kerülve kiüríti a B1-vitamin raktárát is.
 

Fogyasszunk könnyű vacsorát, de ha súlyunkat rendezni szeretnénk segítséget jelenthet az OKOS MAGOS PREBI ROST FORMULA 

A fizikai és szellemi rendellenességek összefüggésbe hozatók a finomított cukor fogyasztásával. A vérben lévő szabad cukrok csökkentik a fehér vérsejtek jó működését, a már meglévő szívbetegséget súlyosbítják, rövidítik az élettartamot, magas vérnyomást és szervi zavarokat okoznak. A magas vércukorszint hatására a vérben felszaporodnak a vérzsírok, ami hasonló hatású, mintha koleszterin tartalmú élelmet ennénk. 10% koncentráció felett irritálja a gyomor nyálkahártyáját és fokozza a gyomornedv elválasztást. Érdekes, hogy az epekő és a vakbélgyulladás gyakori a cukrozott élelmeken élő országokban, míg szinte ismeretlen az ilyen táplálékokat nem ismerő egyszerű néptörzsek körében.
 

Az egészséges ételek fogyasztása mellett immunrendszerünket támogathatja az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐ és az OKOS MAGOS FEKETERIBISZKE őrlemény, valamint az OKOS ÉLET BIOCSICSÓKA SŰRÍTMÉNY
 

Az a finom süti ebéd után…

Az ebéd utáni süti kellemessé teszi az étkezés befejezését. De sajnos a cukor legfontosabb tulajdonsága, hogy erjedést okoz a gyomorban, ahol az ételt a baktériumok megerjesztik. Az erjedéshez kell: cukor /erjeszthető szénhidrát/, mikroorganizmus /levegőben található, illetve a táplálékon megtelepedő élesztők és baktériumok/ és idő. Az erjedés során keletkező bomlástermékek /alkohol, savak, gázok/ nemcsak a bélrendszer és a gyomor nyálkahártyáját károsítják, hanem bekerülve a májba, majd a véráramba, az agyfunkcióinkra is károsan hatnak, ezáltal szellemi erőinket csökkentik. A máj mellett másik fontos kiválasztószerv a vese is terhelődik. Fontos tudnunk, hogy az erjedés hatása nem azonnal mutatkozik meg, hanem évek alatt lassan őrli fel a szervezetet miközben gyakran rossz közérzetet, emésztési problémákat, később szervi panaszokat okoznak. Erjedést idéz elő a fehérje és a cukor illetve a fehérje és a gyümölcs párosítás.
 

Az édességvágy elleni küzdelemben segíthet az 
OKOS ÉLET PLUSZ BIOCSICSÓKA FINOMŐRLEMÉNY

Egészséges édesség az OKOS MAGOS REFORM ALMACHIPS
 

Legalább a méz egészséges??

A méz – bár jóval értékesebb mint a fehércukor – fogyasztása során is erjedés indulhat meg a gyomorban. Helytelen tehát az a hozzáállás, hogy a cukrot nagymennyiségű mézzel helyettesítjük.

Nem hozhat megoldást a mesterséges édesítőszerek használata sem. Bár a kutatások még kezdeti stádiumban vannak, de már néhány édesítőszernek – mint pl. a ciklamát, szacharin – kimutatták rákkeltő tulajdonságát.
 

A fehércukor alternatívái: a light-os termékek megoldást jelentenek?          

gyümölcsökben lévő cukrok, illetve ezek rendszeres fogyasztása nem okoz a finomított cukorhoz hasonló tüneteket. Ennek oka egyrészt az, hogy a gyümölcsökben nem a károsabb glükóz, hanem a hasznos fruktóz azaz gyümöcscukor dominál. (A fruktóz a vérkeringésben hosszantartó egyenletes vércukorszintet biztosít és nem terheli meg a hasnyálmirigyet. A gyümölcscukor másik előnye, hogy nem okoz erjedést – ellentétben a glükózzal.) Másrészt pedig még nagyobb mennyiségű gyümölcs fogyasztása esetén – a gyümölcs magas víztartalma miatt – sem fenyegeti szervezetünket az a veszély, hogy egyszerre sok cukorral kell megbirkóznia. Az édesítés új formája a forradalmi OKOS ÉDES biocsicsóka-sűrítmény, mely gyümölcscukorban gazdag, nem okoz erjedést, sőt gyógyító, immunerősítő hatású, és másfélszer édesebb a méznél, így édesítésre, süteményekbe is használható, és még finom is!!

 

SZÉNHIDRÁT-KARMESTEREK, avagy
LEGYEN EGÉSZSÉGES, AMI ÉDES!

Koncentrálunk egészségére!

Sokszor megkerestek bennünket az elmúlt 20 évben, hogy a háziasszonyok mivel édesíthetnek, mit adhatnak nyugodt szívvel gyermekeiknek?

Munkánk során már régóta szerettünk volna valami hasznos, egészséges alternatívát találni. Ez végre sikerült 2013 novemberében, amikor is – Új Fejezet nyilt a hazai gyártású tudományos Édesítőanyagok terén! Egy magyar egészségmegőrző biotermék, hazai ökológiai gazdaságból, több évtizedes magyar tudományos kutatói-fejlesztői munkával (egyetem, kutatóintézet, kórház) és minősített fejlesztőüzemi kísérletekkel, több évtizedes hazai, speciális termelési és feldolgozói tapasztalattal – a magyar emberek egészségének védelmében.
 

Kezdetek

A biocsicsókának és abból készített termékeknek a megelőzésen túl kiemelkedő orvosbiológiai jelentőségük van – ezt harminc éve publikálják itthon és külföldön, nagy szakmai érdeklődés mellett. A szakemberek (orvosok, dietetikusok, táplálkozásbiológusok stb.) ajánlják a fogyasztásukat, rendszeres fogyasztásának hatásait sok klinikai kísérlettel igazolták a hazai kórházakban is (cukorbaj, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek, rákbetegségek, köszvény, májbetegségek, alkoholbetegség, idegrendszeri egyensúly, sporttáplálkozás, gyermekek egészségvédelme, gerontológiai kutatások stb.).

Az inulindús biocsicsóka-sűrítmény „száz jó hatása”                                                                   

Már több mint két éve kapható az Okos Élet inulindús biocsicsóka-sűrítmény mely immunerősítő, cukorbetegeknek ajánlott, jótékony hatást fejt ki a hasnyálmirigyre, segíthet a vércukorszint csökkentésében. A szív- és érrendszer tisztításában, koleszterinszint csökkentésben is jótékony hatású.

 

Az Okos Élet készítmény az elmúlt években „bizonyított” és sok család számára a mindennapok hasznos segítője lett, az egészségtudatos táplálkozás terén, igazolva a szakirodalmakban is jelzett előnyös hatásokat és megfigyeléseket.

Az elmúlt évben megjelent az Okos Élet Plusz biocsicsóka-finomőrlemény, 250 grammos kiszerelésben (tasak), amely az inulindús termék kíméletesen szárított és porított formája, (polifruktozán) inulintartalma 75%. Könnyen kezelhető, praktikus, gazdaságos, kiemelkedően jó eltarthatóságú, hazai szakmai-egészségvédő biotermék.
 

Végre egy egészséges édesség!!!

És elérkeztünk a jelenig, amikoris 2013 októberében sikerült egy méznél is édesebb, egészségmegőrző új biotáplálék és édesítőanyag kifejlesztése, a fehércukor káros hatásai nélkül!!
Gyermekeinknek
is nyugodtan adható, számunkra is egészséges édesség
az OKOS ÉDES!!!

Az OKOS ÉDES készítmény kifejezetten édes ízű, másfélszer édesebb a méznél, juharszirupra, melaszra, karamellre egyaránt emlékeztető, sűrű, mézszerűen folyó, rendkívül ízletes termék, az első hetek fogyasztói benyomásai alapján.

A biocsicsóka-sűrítmények egészségmegőrző édesítőanyagoknak minősülnek, magasan meghaladják például a barnacukor, a nyírfacukor (xilitol), az eritritol, és a finomított szirupok (pl.: tápióka-, agavé, stb.) hasznosságát beltartalmi értékükben. Fogyaszthatók önállóan és gyógyteába, növényi tejbe, ételekbe, süteménytésztákba keverve. A hőkezelést jól tűrik.

Az egészségtudatosan élő emberek számára nehézséget jelenthet az egészséges édesítés, a répacukor kiváltása, melyet az OKOS ÉDES készítmény nagyrészt megoldhat. A jelenleg használt kristályos fruktóznak is sokkal előnyösebb alternatívája, mivel a csicsóka anyagaikarmesterkéntosztják el és segítik hasznosulni a szervezetben az egyébként is lassabban fölszívódó gyümölcscukrot, illetve a vele együtt elfogyasztott más tápanyagokat. Végső soron ez a csicsóka egyik „nagy titka” (hosszú távú szellemi és fizikai teljesítménymegtartó hatás).

Kiemelkedővé teszi a készítményeket prebiotikus, bélvédő, immunerősítő hatásuk. Csak a hasznos mikroflórát táplálják, kiemelten a Lactobacillus és Bifidobacterium kultúrákat: enyhe anyatej-hatásuk, illetvejoghurthatásuk van, emellett igen magas az ásványi anyag- és nyomelemtartalmuk. (Csecsemőknek, kisdedeknek 1 éves kortól adhatók.) Hozzáadott cukrot, tartósítószert nem tartalmaz, bármilyen hihetetlen, mert nagyon édes, de ez a természetes formája!

Az OKOS ÉDES termék szénhidrát-tartalmának jelentősebb része gyümölcscukor, emellett inulint is tartalmaz mintegy 8-10%-ban, valamint a biocsicsóka kulcsfontosságú, különleges és egyedi „élelmiszer-mátrixát” (benne vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és pektineket). Az inulindús és fruktózdús termékek emésztése inzulint jellemzően nem igényel, ami szinte páratlan jelenség a „cukrok” világában. A finomított (fehér, kristályos) fruktóznál vagy gyümölcscukornál jóval értékesebbek. A csicsókavelő és -sűrítmény javítja a kenyér biológiai értékét is, tartósabb, jobb ízű lesz.

Mind tudományos, mind fogyasztói oldalról is komoly eredménynek számít, hiszen biominősítésű, egészségmegőrző édesítőanyagként beépíthető a mindennapi étrendbe. Az OKOS ÉDES termék hűtést felbontás után sem igényel, és a mézekhez hasonló állaga miatt eltarthatósága legalább 1 év.

Alkalmazásuk: naponta 2-3 alkalommal, főként reggel és este ajánlott, étkezés előtt, közben vagy után, egy mokkás vagy teáskanállal. A két termék (Okos Élet, OKOS ÉDES) egymással tetszőleges módon keverhető, egymás előnyös hatásait fokozhatják.

A világpiacon illetve hazánkban is az inulin illetve a biocsicsóka-sűrítmények 1 grammját mintegy 100-szoros áron jegyzik a normál répacukor aktuális árához képest. Az új fejlesztések ehhez képest sokkal gazdaságosabb megoldást kínálnak a prebiotikus, immunerősítő hatás érdekében (mintegy a világpiaci ár tizede, 10-14 Ft/g inulin + a biocsicsóka értékes szinergens anyagai).

Az OKOS ÉDES új biotáplálék korlátozott ideig 20% kedvezménnyel 1990 ft-os áron (+postaköltség) szerezhető be

Olvasson további jótékony hatásokról alábbi cikkünkre kattintva!
 
Az ÉDES biocsicsóka-sűrítmény „száz jó hatása”

Az OKOS ÉDES termék kiszerelése: 480 g (üveges), eltarthatósága: min. 12 hónap, szárazanyagtartalma min. 81 ref%.

Egy üveg sűrített biotermék mintegy 4 kg hazai biocsicsókából készül, és mértéktartó használat mellett 2-3 hétre elegendő egy fő számára. Napi 20-30 gramm (2-3×1 teáskanálnyi) sűrítmény elég a jótékony hatásokhoz.

A termék eszmei értékét a biominősítés is emeli, szem előtt tartva a környezettudatosságot, a természet védelmét, előnyben részesítve a kíméletes gazdálkodási formát. (A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tanúsítványával, HU-ÖKO-01)

Tudjon meg mindent az egészséges édesítésről az
Édesítsünk okosan! című akciós kiadványunkból!
A biocsicsóka-sűrítmények orvosbiológiai jelentőségéről is tájékozódhat

akciós árú kiadványunkból!

Felhasznált szakirodalom:
Tóth G.-Varga M.: Édesítsünk okosan
John Yudkin: Az édes-vészes cukor
Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság: Kalóriamentes, mesterséges édesítőszerek kutatásának, gyártásának és felhasználásának helyzete és perspektívái
Obál Ferenc: Az emberi test II.kötet
Bíró-Lindner: Tápanyagtáblázat
 

Információk:

honlap: www.okosmagos.hu
                www.rostdoktor.hu
                www.okosmagos.hu          

email: taplalkozas@gmail.com (Tóth Gábor) mobil: 0620/772 2220          

Tóth Gábor

okl. élelmiszeripari-mérnök

Minden jog fenntartva!

Kép
www.morguefile.com
ID-10017101-by-m_bartosch-www.freedigitalphotos.net images Oils_Sauces_and_Dres_g269-Bottle_Of_Olive_Oil_With_Olives_p17101.html.jpg
ID-100177573 www.freedigitalphotos.net images by stockphoto mischievous-look-of-a-young-woman-with-fruits-photo-p177573.jpg

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

<< Aug 2017 >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3