Vitamin, fehérje és ásványi anyag pótlás olcsón a mindennapokban

Feltöltve: 2014. június 8.

Az OKOS MAGOS zsírszegényített olajos mag őrlemények (lisztek) és őrlemény-keverékek jelentősége és élettani hatásai

A zsírszegényített olajosmag-őrlemények a hideg sajtoláskor képződő, élelmi rostban, értékes fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag termék nagy teljesítményű őrlőgépekkel megőrölt, finomszemcsés formái.
Esszenciális zsiradéktartalmuk jóval kisebb (8-12 %), mint az eredeti magvaké, de hasznos zsírsavaik így is kifejtik előnyös hatásukat. Egyéb értékes anyag tartalmuk (élelmi rost, fehérje, B-vitaminok, kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas, mangán, cink, réz, szelén, stb) ugyanakkor másfél-kétszeres, mint a teljes olajtartalmú magvaké, tehát egyfajta sűrített élelmiszereknek minősülnek. (Magasabb szárazanyag tartalmuk összetétele révén értékesebbnek számítanak.)

 

Kiemelt élettani szerepük miatt számos korszerű táplálkozástudományi ajánlás az energiaszegényebb olajosmag liszteket ajánlja kenyerek, pékáruk, pástétomok, fasírtok készítéséhez, illetve levesekbe, főzelékekbe, készételbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverve, a beltartalmi érték fokozása érdekében.
Zsírszegényített formájukból adódóan alkalmazható súlycsökkentő diétákhoz, cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák, bélbetegségek esetén is. Nők, férfiak, idősek, gyermekek, sportolók, fizikai és szellemi munkát végzők hasznos tápanyagforrása. Általános betegségmegelőző tulajdonságúak, alkalmasak készételek fehérje-összetételének javítására, ásványi anyag, nyomelem és rosttatalmának emelésére.

 • zsírszegényített Okos Magos Szezámmagőrlemény (nők, gyerekek, változó korban lévők, idősek, számára) Összetétele: Fehérje: 45-47%, Zsír: 12-14%, Élelmi rost: 8-9%
  A csontok egészségének a megőrzését segítheti az OKOS MAGOS SZEZÁMMAGŐRLEMÉNY.Rendeléshez, kérjük kattintson ide!
   

 • zsírszegényített Okos Magos Tökmagőrlemény (férfiak, gyerekek, sportolók, idősek számára, valamint a kifáradási szindróma jelenléte esetén) Összetétele: Fehérje: 54-56%, Zsír: 10-11%, Élelmi rost: 3-3,5%
  Az OKOS MAGOS TÖKMAGŐRLEMÉNY magas fehérjetartalma támogathatja izmaink működését. Rendeléshez, kérjük kattintson ide!

   

 • zsírszegényített Okos magos Lenmagőrlemény (szív- és érrendszeri betegek, bélbetegek, nők, idősek számára.) Összetétele: fehérje: 33-36%, zsír: 8-9%, élelmi rost: 9-10%, ómega-3 tartalom: 4-5%
  Az emésztőrendszerünk működésének támogatását, méregtelenítést szolgálhat az 
  OKOS MAGOS LENMAGŐRLEMÉNYRendeléshez, kérjük kattintson ide!

mandula magas fehérje és ásványi anyag tartalmú, a szezámmag magas kalciumtartalmú, a lenmag értékes omega-3 forrás
 

OKOS MAGOS őrlemény-keverékek, mixek, formulák

A keverékek gyártásának a fő oka az, hogy az egyes olajosmaglisztek önmagukban ugyan igen komoly fehérje-, B-vitamin- ásványi anyag-, nyomelem és rosttartalommal rendelkeznek, mégsem teljes értékűek. Egymással megfelelő arányban kombinálva ugyanakkor értékük magasabb, teljesebb lesz (komplettálás), felszívhatóságuk, hasznosíthatóságuk – egy étkezésen belül – javul. Ez jelentősen megkönnyíti szervezetünk munkáját. Általában két-háromféle maglisztet keverünk egymással.

tökmag– és a szezámmagőrlemény elegyítésével a kalcium, kálium, magnézium, vas, cink, réz, mangán, szelén stb felszívódása javítható, a fehérje komplettálás révén a limitáló aminosavak mennyisége növelhető, a fehérjeérték emelhető. A szezámmag magas kalciumtartalma a tökmag magas foszfortartalmával társul, a nyomelemek és vitaminok elegye pedig kiemelkedő összetételt kölcsönöz e keverékeknek.

A tökmag magas fehérje és ásványi anyag tartalmú, a szezámmag magas kalciumtartalmú, a lenmag értékes omega-3 forrás

Ha e mixhez lenmagőrleményt is adunk, a bélrendszeri egyensúly (bélflóra), a gyomor és bél nyálkahártya védelme, az omega-3 zsírsav bevitel és egyéb előnyös hatások is biztosítva vannak. A zsírszegény lenmagőrlemény ezen felül a bőrszövet, a haj, a körmök erősítője, a vércukorszint-egyensúly előmozdítója, a szív- és érvédelem egyik fontos eszköze. Fehérjeértéke is kiemelkedő, amely a tökmag- és szezámmag aminosavait jól kiegészíti.

Sok múlik azonban az említett őrlemények összetételének beállításán, hiszen mind gyermekek, mind felnőttek, nők és férfiak, sportolók és ülőfoglalkozásúak, fogyni vagy éppen hízni vágyók számára más-más összetételi arányokat kell alkalmazni az adott cél érdekében.

Okos Magos Női Formula: értelemszerűen a női szervezet számára fontosabb szezámmagőrlemény dominál, kisebb mennyiségű tökmag- és lenmagőrlemény kíséretében. Az ásványi anyagok együttes bevitele – a csont- és porcvédő hatás nagyobb lehet, egyúttal a bél, a szív- és keringés védelme is támogatást kap. Az idegrendszert is erősíti, valamint azagyműködést serkenti, a foszforbevitel. A tökmag értékes fehérjéket, rostokat és vitaminokat tartalmazhat. Energiaszegényebb jellegéből adódóan rendszeres, mértéktartó fogyasztásakor nem jellemző a súlynövekedés.
OKOS MAGOS NŐI FORMULA a hölgyek egészségéért. Rendeléshez, kérjük kattintson ide!

 

Okos Magos Flex Formula: A termék nagyobb részt barnaköleslisztet tartalmaz, szezámmaglisztet (zsírszegényített) és lenmaglisztet (zsírszegényített) is kevertünk hozzá. A porcépülést és csontvédelmet segítheti az ásványi anyag bevitel. A barnakölesliszt kovasav értékes. Lényeges a mindennapos porc építés, ízületek védelme, a kötőszövetek, érfalak, bőrszövet rugalmasságának fenntartása, a hajszálerek védelme, a haj és köröm állapotának, szilárdságának megtartása és a regenerációs folyamatok támogatása. A barnaköles vagy vadköles a hántolt aranyköleshez képest jóval magasabb beltartalmi értékkel bír, rosttartalma védi a bélrendszert, szerepet kaphat a méreganyagok megkötésében is. A szezámmagliszt a termék kalcium- és nyomelemtartalmát emeli (csontvédelem), a lenmag a bélben történő felszívódási egyensúly kialakításában vesz részt. Rendszeres fogyasztása javasolható, nyersen, készételbe keverve 2-3 teáskanállal. 
Ízületeinek, porcainak rugalmasságát segíthet javítani az OKOS MAGOS FLEX FORMULA. Rendeléshez, kérjük kattintson!

Okos Magos Piros Almarost (natúr, nem édes) 
(cukoregyensúly, flavonoidok, rostok, gyomorsav lekötés, súlycsökkentés)
Hazai almafajták préselt, piros színű törkölyének kíméletesen szárított, őrölt formája. A piros almahéj bőségesen tartalmaz gyökfogó és érvédő bioflavonoidokat, amelyek segítik például a C-vitamin belső munkáját is. A termék préselt, cukorszegényített. Kímélő pektinekben gazdag, emellett cellulózokat is hordoz.
Segít a cukoregyensúly fenntartásában, hozzájárulhat a súlycsökkentéshez az OKOS MAGOS PIROS ALMAROST Rendeléshez, kérjük kattintson ide!

 

Okos Magos Prebi-Rost Formula: cukorréparost (cukorszegényített) biocsicsókainulinnal. A cukorréparost szinte minden rostfajtát magában hordoz (cellulóz, hemicellulóz, pektin, lignin). Speciális elágazású ballasztanyagai révén segítheti a teltségérzés fenntartását, a fogyókúrákat, a vércukorszint egyensúlyát, a székrekedés megelőzését, a bélproblémák elkerülését. Jelentős vízmegkötőképessége révén méregtelenítő, koleszterincsökkentő hatású. Kenyerekhez, pékárukhoz adva a termékek öregedését lassítja. A hozzáadott biocsicsóka inulin prebiotikus, speciális bélvédő, hasznos bélflóra tápláló hatást kölcsönöz a keveréknek. Ételbe, italba, kenyértésztába kis mennyiségben keverve alkalmazzuk. 
Fogyókúrához, méregtelenítéshez, koeszterincsökkentéshez használható az 
OKOS MAGOS PREBI-ROST FORMULA. 
Rendeléshez, kérjük kattintson ide!

 

Az említett formulákat hatékonyan kiegészítik a
NÖVÉNYI SZÍNANYAGTARTALMÚ GYÜMÖLCS- ÉS GYÜMÖLCSMAG ŐRLEMÉNYEK
, mint az: 

OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG-ŐRLEMÉNY,
OKOS MAGOS HOMOKTÖVISMAG-ŐRLEMÉNY,
OKOS MAGOS HOMOKTÖVISHÚS-ŐRLEMÉNY,
OKOS MAGOS FEKETERIBISZKEHÚS- ÉS MAGŐRLEMÉNY 

OKOS MAGOS FEKETESZEDERHÚS- ÉS MAGŐRLEMÉNY 
OKOS MAGOS PIROSRIBIZLI HÚS- ÉS MAGŐRLEMÉNY
OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐHÚS ŐRLEMÉNY
OKOS MAGOS SZEM FORMULA,

amelyek hasznos antioxidánsokkal, fiatalító komponensekkel, érvédő anyagokkal egészítik ki az olajosmag-őrlemények hatásait. Rendeléshez, termékleírásért, kérjük kattintson a termék nevére.

A pirosszőlő értékes antioxidánsokkal, fiatalító komponensekkel, érvédő anyagokkal a szervezet segítségére lehet 

Az Okos Magos rosttartalmú őrlemények ezeken felül speciális ballasztanyagokat is biztosítanak a szervezet számára (OKOS MAGOS ROST FORMULA és az OKOS MAGOS PREBI-ROST FORMULAvalamint az OKOS MAGOS PIROS ALMAROST ŐRLEMÉNYés legújabb termékünk az OKOS MAGOS TISZTÍTÓ FORMULA).
 

Az Okos Magos pirosszőlőmag-finomőrlemény jótékony hatásairól

A pirosszőlőmag-finomőrlemény a szabad gyökök lekötésében játszik nagy szerepet, így a nyálkahártyák, a bélrendszer, a keringési rendszer, az agyi- és idegi szövetek, a női és férfi szervek, közvetve pedig az egész szervezet káros oxidációs folyamatok elleni kiemelt védelmét szolgálja.
A bioflavonoidok nagy csoportján belül kiemelkedők a polifenol néven is ismeretes fenolvegyületek. Ezek erős antioxidánsok és daganat ellen ható, védő hatású anyagok. A polifenolok közé tartoznak a proantocianidek (tanninok), amelyek rák ellenes, gyulladásgátló, antibakteriális, alvadásgátló és értágító anyagokként ismertek. Az említett csoporton belül a szőlőmagban, bogyós gyümölcsökben és egyes fenyőfajok kérgében találhatóak az ún. oligomer proantocianidinek, röviden OPC-k.
Az OPC-k igen erőteljes antioxidánsok, akár ötvenszer hatásosabbak lehetnek az azonos mennyiségű C- és E-vitaminhoz képest. Jelenlegi ismereteink szerint leggazdagabb forrásuk a szőlőmag. Hatékonyan semlegesítik a szabad hidroxilgyököket és megelőzik a lipidperoxidációt. Serkentik, fenntartják és helyreállítják a jó vérkeringést, mérhetően erősítik a véredények falát, javítják a hajszálér-kapillárisok szilárdságát. A jó hajszálkeringés különösen az agy, a szem és a végtagok működésében nagy jelentőségű, így a pirosszőlőmag-finomőrlemény fogyasztása segít megelőzni az érkárosodásokat, szív- és érrendszeri betegségeket, érelmeszesedést, és a stroke-ot. Agyi és idegi szöveteket védő hatásának alapja az, hogy képes áthaladni a vér-agy gáton, így e létfontosságú szerveket megvédi az oxidációs károsodástól.
Az OPC-k csökkentik a gyakori véraláfutás-képződést, a visszértágulatok és aranyerek kialakulását. A pirosszőlőmag-finomőrlemény fogyasztható allergia, izületi gyulladás esetén is. Szerepe lehet a bőr rugalmasságának és megfelelő nedvességtartalmának megőrzésében, valamint lassíthatja a ráncok képződését. Az OPC-k segíthetnek olyan látászavarok kezelésében is, mint a sárgafolt-elfajulás vagy a cukorbetegség miatt előálló retinabántalmak. Számítógép képernyője előtt gyakrabban ülőknél csökkentheti a szemgyulladás esélyét, növeli a szem alkalmazkodó- és látóképességét.
A pirosszőlőmag-finomőrlemények a szőlőmagban lévő különleges polifenolokon felül a pirosszőlő színanyagainak (pl.: rezveratrol) és fitoaktív anyagainak egy részét is hordozzák, amely antioxidáns hatásukat tovább növeli.
A termékek hazai pirosszőlő magjából speciális őrlőberendezéssel előállított mikroszemcsés őrlemények. (Laboratóriumban bevizsgált termékek). Ajánlott beviteli mennyiség: 2-3 mokkáskanál naponta, étkezés közben vagy után.
Az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG-ŐRLEMÉNY hatását kiegészíti, éppen ezért együtt ajánlott fogyasztani az OKOS MAGOS HOMOKTÖVISMAG-ŐRLEMÉNY, és az OKOS MAGOS HOMOKTÖVISHÚS-ŐRLEMÉNY. További információkért kattintson a termék nevére. 

Tájékoztató adatok (összetétel, mennyiségi sorrendben)

NŐI-formula (fiatal, változó kori és idős nőknek is)
Hidegsajtolással zsírszegényített, 250g
Összetétele: szezámmag-, tökmag-, lenmagőrlemény
fehérje: 45-47%
zsír: 11-13 %
élelmi rost: 7,5-8,5%

ÁTALAKUL A TERMÉKCSALÁD, 
TÖBB TERMÉK TOVÁBBIAKBAN NEM KAPHATÓ!

Kérem kattintson a részletes információkért.

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

A termékek fényvédő csomagolásban kerülnek forgalomba, minőségmegőrzési idejük: 6 hónap, a gyártástól számítva.
AJÁNLOTT MINIMÁLIS FOGYASZTÁSI MENNYISÉG AZ ÖSSZES TERMÉKNÉL:
Napi 2×1 teáskanál fogyasztása, nyersen, müzlibe,joghurtba,készételbe keverve.
A jelzett termékek bevizsgált, engedéllyel rendelkező, vegyszermentes termékek.

 

Tóth Gábor
okl. élelmiszeripari mérnök, szakíró

Minden jog fenntartva!

Kép:
ID-10028791 by Lavoview www.freedigitalphotos.net images Grains_Nuts_Seeds_g267-Pumpkin_Kernels_Isolated_On_White_Background_p28791html.jpg
ID-10039454 by Ambro www.freedigitalphotos.net images Fruit_g104-Redcurrants_p39454html
www.freedigitalphotos.net images by Masterisolated photos Other_Health_and_Bea_g278-Red_Apple_With_Tape_p45047.html

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

[events_calendar long_events=0 ]