Okos Élet Plusz Biocsicsóka-finomőrlemény

Feltöltve: 2015. június 1.

Okos Élet Plusz

Biocsicsóka-finomőrlemény

Lényeges, hogy a mindennapokban gyökfogó, szív- és érvédő, vércukorszint beállító, immunerősítő, idegi stabilitást fokozó, emésztést serkentő, bélflóra-helyreállító, májvédő méregtelenítő, súlycsökkenést segítő, köszvény ellenes termékeket vegyünk magunkhoz…

 

Tovább a vásárláshoz »


A csicsókából (Helianthus tuberosus) készülő élelmiszerek kiemelkedő hasznosságát hazai és külföldi szakirodalmak sora igazolta az elmúlt években. Komoly szakmai eredmény jelent, hogy egy kíméletes technológiának köszönhetően sikerült előállítani a hazai Okos Élet Biocsicsóka-sűrítmény poralakú formáját, az Okos Élet Plusz Biocsicsóka-finomőrleményt, amely a sűrítményhez képest még nagyobb mennyiségű inulint tartalmaz. 

Az Okos Élet Plusz biocsicsóka-finomőrlemény – az Okos Élet Biocsicsóka sűrítményhez hasonlóan – koncentrált, általános tápanyag-kiegészítést szolgáló inulindús biotáplálék, (sűrített élelmiszer), melynek orvos-biológiai jelentősége van. Az inulinnak rákmegelőző (antioxidáns), szív- és érvédő (LDL szint csökkentő, HDL szint növelő), immunerősítő, idegi stabilitást fokozó, emésztést serkentő, bélflóra-helyreállító (prebiotikus), májvédő és méregtelenítő, súlycsökkenést segítő (teltségérzést keltő), vércukorszint-beállító és húgysavcsökkentő (köszvény és húgysavalapú vesekövek megelőzése) hatást tulajdonítanak, melyet még ma is kutatnak. Gyermekek és fiatalok számára a stabil energiaszolgáltatást segítheti, az idősebbek roborációját támogathatja. Túlsúlyosak számára fogyókúrás programok hatékony eszköze, emellett sportolók edzés alatti állóképességét is fenntartja vércukorszintre gyakorolt hatása miatt. 

Adott mennyiségi határig (30-80 g) hasznosítása nem igényel inzulint a szervezet számára, így diabetikus élelmiszerek alapanyaga, illetve cukorbetegek egyik fő kiegészítő tápláléka lehet. Húgysavszint csökkentés révén ízületi betegeknek is javasolható. Alkoholfüggőséget és iváskényszert kedvezően befolyásolja, az elvonókúrák hasznos kelléke lehet (az alkohol, illetve acetaldehid oxidatív lebomlását sietteti).

Az Okos Élet Plusz finomőrlemény a biocsicsóka gumókban lévő prebiotikus inulint (frukto-oligoszacharidok) nagyobb mennyiségben hordozzák (72-74 g/100 g késztermék), mint a biosűrítmény, ami igazán értékessé, egyedülállóvá teszi e terméket. A gumó rostanyagait (pektinek, cellulózok) is nagyobb mértékben hordozzák, mint „testvére”, a finomrostos léből készített OKOS ÉLET NATÚR BIOCSICSÓKA SŰRÍTMÉNY. Összetevői között található: a fruktóz, béta-karotin, B-vitaminok, ásványok és nyomelemek (kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas, cink, réz, króm, mangán, cink, szelén) fitokemikáliák, szerves savak. Fogyasztásával eredményesen támogathatjuk a szervezet vitamin, és ásványi anyag egyensúlyát, egész évben. Inulin- illetve fruktóztartalma révén optimális felszívódási körülményeket, bélrendszeri- és energia-egyensúlyt hoz létre, mely a bélrendszeri immunitás, a komfortérzés és szellemi erő alapja is lehet egyben.

Az otthoni konyhatechnikában is igen praktikus felhasználást tesz lehetővé a por formájú változat, amely – kiemelt tápértékén túl – kenyerek, sütemények, tésztafélék konzisztenciáját jobbá, tartósabbá teszi (nedvszívó- és dúzzadóképesség). Segíti az édességvágy leküzdését, visszaszorítja a táplálkozási kilengéseket, evési- illetve nassolási kényszert.

A termékek nem tartalmaznak glutént, tejfehérjét, laktózt, szójaszármazékot, olajos magot, adalékanyagokat (E-számok), virágport hordozó anyagot (pollenérzékenyek is fogyaszthatják).

Az Okos Élet Plusz natúr (prebiotikus, inulindús) biocsicsóka-finomőrlemény 250 grammos, fényvédő tasakos formában kerül forgalomba. 

Javasolt napi adag: kb. 1-3 teáskanálnyi (10-30 gramm), étkezés előtt vagy közben, elosztva a főétkezésekkor. Belekeverhető ételbe, italba, fogyókúrás turmixokba, főzhető-süthető is, előnyös hatásainak elvesztése nélkül!

 

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

[events_calendar long_events=0 ]