Okos Élet Natúr biocsicsóka-sűrítmény

Feltöltve: 2015. június 1.

Okos Élet

Natúr
biocsicsóka-sűrítmény

Napjainkban fontos a vércukorszint-beállítás, a bélflóra-helyreállítás, a szív- és érvédelem, a koleszterinszint csökkentés, immunerősítés. Vigyáznunk kell az idegi stabilitásunkra, az emésztéstünkre, és a súlyunkat is csökkenteni kell…

 

Tovább a vásárláshoz »

A biocsicsóka-sűrítmény „száz jó hatása” 

A jeruzsálemi articsóka, mai nevén csicsóka (Helianthus tuberosus) Észak-Amerikából származik, ahol az indián őslakosság kiemelten fogyasztotta. A XX. század második felében – a civilizációs ártalmak növekedésével párhuzamosan – újra a figyelem és a tudományos kutatások középpontjába került. A csicsókából készülő élelmiszerek kiemelkedő hasznosságát hazai és külföldi szakirodalmak sora igazolta az elmúlt években. A csicsóka betakarítása, kíméletes feldolgozása, majd koncentrált biotermékké alakítása szakmai felkészültséget, speciális gépparkot és egyedi technológiát igényel. Nemrégiben, az egyetemi kutatásoknak, valamint az új, egyedi technológiának köszönhetően sikerült előállítani hazai bionyersanyagból kellemes ízű, zamatos csicsóka-sűrítményt – natúr, illetve fruktózdús formában -, elérhető áron. 

A csicsóka-sűrítmény olyan koncentrált, általános tápanyag-kiegészítést szolgáló táplálék, (sűrített élelmiszer), melynek orvos-biológiai jelentőségét kutatják a rákmegelőzés (antioxidáns), szív- és érvédő (LDL szint csökkentő, HDL szint növelő!), immunerősítő, idegi stabilitást fokozó, emésztést serkentő, bélflóra-helyreállító (prebiotikus), májvédő és méregtelenítő, súlycsökkenést segítő (teltségérzést keltő) és vércukorszint-beállító hatások területén. Gyermekek és fiatalok számára stabil energiaszolgáltató lehet, az idősebbek roborációját támogathatja, túlsúlyosak számára fogyókúrás programok hatékony kiegészítője lehet, emellett sportolók edzés alatti állóképességét is fenntarthatja.

Adott mennyiségi határig (30-80 g) hasznosítása nem igényel inzulint a szervezet számára, így diabetikus élelmiszerek alapanyaga, illetve cukorbetegek egyik fő „édes” tápláléka lehet. A két termék ( inulindús Okos Élet, és az  OKOS ÉDES) egymással tetszőleges módon keverhető, egymás előnyös hatásait fokozhatják. Az OKOS ÉDES édesítő ereje (fruktózdús) a fehércukorénál jóval erősebb, a termékek a méznél is édesebbek, de nem émelyítőek. (élettani hatásai a mézeknél is előnyösebbek lehetnek!)

Az  inulindús Okos Élet biocsicsóka sűrítmény  húgysavszint csökkentő hatása révén ízületi betegeknek is javasolható. Alkoholfüggőséget és iváskényszert kedvezően befolyásolhatja, az elvonókúrák hasznos kelléke lehet (az alkohol, illetve acetaldehid oxidatív lebomlását siettetheti).

A csicsóka-sűrítmény összetevői között kiemelkedőek: inulin (frukto-oligoszacharidok, prebiotikum), fruktóz, béta-karotin, B-vitaminok, ásványok és nyomelemek (kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas, cink, réz, króm, mangán, cink, szelén), élelmi rostok (pektin), fitokemikáliák, szerves savak. Fogyasztásával eredményesen fenntarthatjuk a szervezet vitamin, és ásványi anyag egyensúlyát, téli időszakban is, így helyettesíthet számos étrend-kiegészítő terméket, kapszulát, ugyanakkor árfekvése legalább egy nagyságrenddel alacsonyabb. (nyújtott felszívódású értékes anyag bevitelt jelent!) Inulin- illetve fruktóztartalma révén optimális felszívódási körülményeket, bélrendszeri- és energia-egyensúlyt hoz létre, mely a bélrendszeri immunitás, a komfortérzés és szellemi erő alapja is egyben.

Az otthoni konyhatechnikában – kiemelt tápértékén túl – kenyerek, sütemények konzisztenciáját jobbá, tartósabbá teszi (nedvszívó képesség). Alkalmas az édesség-igény kielégítésére, segíti az édességvágy leküzdését, visszaszorítja a táplálkozási kilengéseket, evési kényszert. (fruktózdús termék) A termékek nem tartalmaznak glutént, tejfehérjét, laktózt, szójaszármazékot, olajos magot, adalékanyagokat (E-számok), virágport tartalmazó anyagot. (pollenérzékenyek is fogyaszthatják!) A koncentrált csicsókatermékek kellemes, édes ízű, kiemelten és igazoltan egészségvédő tulajdonságú táplálékok minden korosztály számára!

Tóth Gábor, Varga Melitta:

Édesítsünk okosan!

A tartalomból: Az édesítésre használt anyagok csoportosítása. – A kristálycukor és a mesterséges édesítő- szerek hatásainak, egészségre gyakorolt káros voltának összegzése. – A természetes alapú édesítőanyagok… 

Tovább a teljes könyvajánlóhoz »


Letölthető anyagok:

Kapcsolódó anyagok:

MEGRENDELÉS

 

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

Kérjen kattintson a részletes információkért.

 

Tovább >> blnce Okos Élet biocsicsóka sűrítmény 250 g


Megkérdeztük, milyen az íze a Csicsókasűrítménynek?   Videó »


 

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

<< jún 2018 >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1