Feketeribiszkehús- és magőrlemény

Feltöltve: 2015. június 1.

Okos Magos

Feketeribiszkehús- és magőrlemény

A növényi színanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban igen gazdag, daganatellenes, koleszterin- és vérnyomáscsökkentő, lúgosító, immunerősítő gyümölcsök fogyasztása elsőrendű…

 

Tovább a vásárláshoz »


A feketeribiszke hazánkban is termesztett, védett növény. Termésének beltartalmi értéke és előnyös élettani hatásai terén minden más bogyós gyümölcsöt, sőt a citrusféléket is megelőzi. Kiemelkedő jelentőségét régóta ismerik és alkalmazzák, bár elterjedtsége és fogyasztása visszaszorult a modern ipari termékek térnyerésével.

A feketeribiszke a C-vitaminban leggazdagabb gyümölcs, ezen kívül jelentős mennyiségben tartalmaz karotinoidokat, B-vitaminokat (B1, B2, B3, B6, pantoténsav, biotin), K-vitamint, flavonoidokat, antocianidokat, polifenolokat és E-vitamint. Ásványi anyag- és nyomelemtartalma terén kiemelkedő a vas, réz és mangántartalma, de kalciumot, magnéziumot, foszfort, cinket és szelént is hordoz.

Ismert a színanyagok erős antioxidáns, gyökfogó, daganatellenes hatása. A különleges fenolos, antocián vegyületek (cianidin, delfidin, kumarin, stb) is értékesek. 

Rákmegelőző hatása mellett a színanyagoknak említhető érelmeszesedést gátló, koleszterincsökkentő tulajdonsága is. Értágító (amelyet a nitrogén-monoxid felszabadítása útján ér el), ezáltal mérhető vérnyomáscsökkentő hatása is lehet. Az értékes gyümölcsök, zöldségek fogyasztása ízületi gyulladások, reuma, köszvény esetén is ajánlható

A színanyagok rákmegelőző hatása mellett említhető érelmeszesedést gátló, koleszterincsökkentő tulajdonsága is. Értágító (amelyet a nitrogén-monoxid felszabadítása útján ér el), ezáltal mérhető vérnyomáscsökkentő hatása is van. A gyümölcs fogyasztása ajánlható az ízületi gyulladások, reuma, köszvény esetén is. Az urológiai szervek (hólyag, vese) egészségét is védeni kell. A biológiailag aktív vegyületek az alsó húgyúti gyulladásokat még olyan esetben is képesek kezelni, amikor a gyulladás már régóta fennáll. Vízhajtó és lúgosító tulajdonságú anyagok révén a vesék is tisztulhatnak. A kíméletesen fokozó epetermelés epetisztító hatású. Túlsúlyosaknál a zsírégetést jellemzően elősegíti a sok gyümölcs fogyasztás, így ez a fogyókúrák hasznos eszköze.  Az ásványi anyagok és fitokemikáliák részt vesznek a detoxikációs folyamatokban, a savtalanításban. A színanyagok fogyasztását javasolhatjuk a szem erei, különösen számítógépes munkakört folytatók esetében, és csökkenti a szem kifáradását. A színes gyümölcsök fogyasztása serkentheti a vörösvértestek és a hemoglobin képződését, egyéb vasforrásokkal (pl. dió, zöld levelek, stb) együtt támogathatják a vashiányos vérszegénység megelőzését, különösen lányok és nők esetében. Csökkenthető a fáradságérzés, a B-vitamin tartalmú ételek fogyasztása az idegrendszert védheti. A magas rosttartalmú termékek a hasznos bélflóra kialakításában és szaporításában vehet részt. Az immunerősítő termékek fogyasztása fontos kelléke a vírusos fertőzések, megfázások megelőzésének és kezelésének.

A feketeribiszke magjai is kiváló anyagokat tartalmazhatnak. Egészségünk érdekében lényeges az érvédelem, a tumorellenes (proantocianidinek, polifenolok, stb) anyagok bevitele. A gamma-linolénsav a bőrszövet nedvességmegtartó és ellenállóképességét fokozhatja, a kiütéses, gyulladt bőr „orvosságaként” tartják számon hosszú ideje. A nagy molekulatömegű összetett cukrok (poliszacharidok) a gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori gyomorfalhoz kapcsolódását és megtelepedését is gátolhatják, amely során a fekélyek kialakulása is megelőzhető.

A feketeribiszkéből sokféle terméket készítenek, azonban leghasznosabb nyers formában a bogyó minden részét elfogyasztani. Mivel idényjellegű gyümölcs, az idényen kívül nehéz megoldani frissen tartását. A költséges fagyasztási eljáráson kívül a kíméletes szárítás is megőrzi az értékes anyagokat.

Az Okos Magos (rostos) feketeribiszke őrlemény a nyers hazai feketeribiszkéből, hidraulikus préselés után nyert, az igen értékes héjrészeket, a cukorszegényített húst és a magot is tartalmazó termék kíméletesen és gyorsan szárított, majd megőrölt formája. A korszerű gyártás során az értékes és érzékeny biológiailag aktív anyagok legnagyobb része megőrződik (enzimes feltárást nem alkalmaznak, így a színanyagok a héjban és húsban maradnak). A termék a gyümölcs „cukros” levét már nem tartalmazza, így szénhidrátokban szegényített, ugyanakkor növényi színanyagokban, anticianidokban, polifenolokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben és élelmi rostokban igen gazdag, vagyis egyfajta „sűrített feketeribiszke”. Mivel koncentráltan tartalmazza a növény értékes anyagban gazdag héjrészeit, húsát és magjait, kiváló „élő anyag” forrás. Alacsony nedvességtartalma és fényvédő csomagolása révén kevésbé oxidálódik, így eltartható, könnyen kezelhető, otthon és utazások során is praktikusan használható. A termék íze feketeribiszkére jellemző, savanykás, színe mély vörös. Az őrlemény rostos jellegét a magliszt és a bogyó egyéb rostjai adják. Igen előnyös párosítást jelent Okos Magos pirosszőlőmagliszttel, homoktövismagliszttel vagy homoktövishúsliszttel keverve alkalmazni, az antioxidáns, érvédő és egyéb hatások erősítése érdekében. Alkalmazása: naponta 2-3 x 1 teáskanállal, étkezések közben. A termék tej-, tejcukor-, tartósítószer és adalékanyag-, szója- és gluténmentes.

A színanyagok bizonyos növényekben nagyobb koncentrációban találhatók, ilyenek a PIROSSZŐLŐ, illetve annak magja, a SZÍNES GYÜMÖLCSÖK, különösen a bogyósok (ribiszke), valamint a HOMOKTÖVISAz előnyös hatások további javítása érdekében ajánljuk az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG-ŐRLEMÉNNYEL illetve az OKOS MAGOS PIROSRIBISZKE-ŐRLEMÉNNYEL 1:1:1 arányban keverve fogyasztani, hiszen ezek az őrlemények egymás hatásait erősíthetik.


 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat, mellyel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

 

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

[events_calendar long_events=0 ]