KENYERET OKOSAN!

Feltöltve: 2019. január 17.


Okos kenyér erővekni Okos kenyér Zabos-sokgabonás vekniOkos kenyerek Bio Gabi receptúrája alapján  

Zabos-sokgabonás vekni és Erővekni

Hosszas, több éves fejlesztői munka után bevezetésre került 2019. január 10-étől az Interspar áruházakban két új kenyérfejlesztésünk, a Zabos-sokgabonás vekni, valamint az Erővekni amelyek alapanyagaikban a reformélelmiszerek közül válogatnak. A termékek 400 grammos formában kerültek forgalomba.

 A kenyerek  E-mentesek és  sokféle gabona- és olajosmag-lisztet tartalmaznak,  cukorréparost hozzáadásával (nem gluténmentesek). Fehérje- és rostforrások. 

 

 

 

 

Zabos-sokgabonás vekni (400g)

Összetevők:
víz, teljes kiőrlésű búzaliszt, fehér búzaliszt, zabpehelyliszt, tönköly fehérliszt, világos rozsliszt, sütőszer (búzaliszt, búzamalátaliszt, búzaglutén, acerolapor, enzimek), glutén, élesztő burgonyapehely, kölesliszt, kukoricaliszt, hajdinaliszt, étkezési só, amarántliszt, cukorréparost

Leírás:
Többféle gabonalisztből, cukorréparost hozzáadásával, egyedi technológiával készült termékfejlesztés. A korszerű technológiának köszönhetően, élelmiszer-adalékanyagok felhasználása nélkül gyártott, kellemes aromájú friss  vekni kerülhet a család asztalára. Rostban gazdag termék.

A kenyérfélék esetében ajánlott a különböző gabonalisztek keverése, így a búza-, a zabpehely-, a tönköly-, a rozs-, a köles-, a kukorica-, a hajdina- és az amarántliszt együttes használata táplálkozás-biológiailag értékes terméket eredményez, az egyedi, harmonikus ízvilág mellett. A cukorréparost révén élelmi rostokkal is gazdagodik a termék, a tudatos táplálkozás jegyében.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 978 kJ / 232 kcal, Zsír 1,7 g – amelyből telített zsírsavak 0,3 g, Szénhidrát 40 g – amelyből
cukor 1,5 g, Rost 6,9 g, Fehérje 10,6 g, Só 1,33 g

 

Erővekni (400g)

Összetevők:
víz, teljes kiőrlésű búzaliszt, fehér búzaliszt, fehér tönkölyliszt, sütőszer (búzaliszt, búzamalátaliszt, búzaglutén, acerolapor, enzimek), glutén, élesztő, tökmagőrlemény, szezámmagőrlemény, lenmagliszt, kendermagőrlemény, burgonya, étkezési só, cukorréparost

Leírás:
Gabonalisztekből, olajosmag-őrlemények és cukorréparost hozzáadásával, egyedi technológiával készült termékfejlesztés. A korszerű technológiának köszönhetően, élelmiszer-adalékanyagok felhasználása nélkül gyártott, harmonikus, házi ízvilágot idéző friss vekni kerülhet a család asztalára. Rostban gazdag termék, fehérjeforrás.

A kenyérfélék esetében ajánlott a különböző gabonalisztek keverése, így a búza- és tönkölyliszt együttes használata előnyös. A tökmag-, szezámmag-, lenmag- és kendermag-őrlemény hozzáadásával további értékes aminosavakkal és szabályozó anyagokkal, a cukorréparost révén élelmi rostokkal gazdagodik a termék, annak érdekében, hogy ne csak kellemes ízű, hanem táplálkozás-biológiai értelemben értékes termék készülhessen, a tudatos táplálkozás jegyében.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 1 018 kJ / 241 kcal, Zsír 1,07 g – amelyből telített zsírsavak 0,2 g, Szénhidrát 41,8 g –
amelyből cukor 3,8 g, Rost 6,1 g, Fehérje 13 g, Só 1,3 g

 

 

Bízunk abban, hogy e fejlesztések is segítik a hazai egészségi és tápláltsági állapot javítását országunkban, és mind a gyerekek, mind a felnőttek és idősek jobb szellemi-lelki és fizikai állapotban élhetnek a helyes étkezési modellek és a tápértékben gazdagabb élelmek alkalmazása révén.

A termékek jövője a fogyasztói keresettségen múlik, a két fejlesztés kapott pár hónapot, hogy "bizonyítson". Megköszönjük, ha keresitek, otthon le is tudjátok fagyasztani. Amennyiben beválik, mintegy fél év múlva, kapható lesz a SPAR áruházakban is. 

Keresse az okos kenyereket az Interspar áruházakban! (egyelőre csak itt kaphatók)

 

Tisztelettel:

Tóth Gábor

okl. élelmiszeripari-mérnök

Kelt: Budapest, 2019. január 14.

 

 

 

 

 

 


 

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

<< Júl 2019 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4