A fehércukor alternatívái: a light-os termékek

Feltöltve: 2013. szeptember 28.

Az emberi szervezet minden esetben fel van készülve arra, hogy az édes íz érzete után energiát is kap. Ennek érdekében már az édes falat szájban tartózkodása idején megindul a felkészülés a szénhidrátbontásra – és ezzel együtt az inzulintermelés is. A „light” termék esetén azonban a szervezet kevesebb energiát kap, így a vércukorszint az átlagos szint alá csökken. Ez a folyamat újabb éhségérzetet, nassolási kényszert eredményez, végül pedig túltáplálkozást (nassoláskor nem a „light” édesség dominál). Közvetett úton itt érhető tetten a kalóriacsökkentett élelmek hízást elősegítő hatása…

 

Mindezek mellett azonban van egy még szomorúbb háttere is a fogyás elmaradásának. Ez pedig a mesterséges édesítőszerek – különösen a szacharin – étvágynövelő hatása. Ma már nem titok, hogy az állati (sertés) tápokba bizonyos mesterséges édesítőket (szacharint) és aromákat kevernek az étvágy javítása érdekében. Több külföldi, állatokkal lefolytatott etetési kísérlet igazolta, hogy például a malacok jobban híznak a szacharint is tartalmazó táptól, mint attól, amelyből az édesítőszer hiányzott. Az aszpartam esetén szintén valószínűsíthető, hogy a fogyásban nincs jelentős szerepük, sőt lehet, hogy éppen az ellenkezője történik fogyasztásukkor. A túlsúlyos, „light” termékek is vásárló nők esetében is megfigyelhető volt a „hiperkalorizálás” jelensége.
 


A valódi fogyást támogathatja a kedvező árú méregtelenítő hatású
OKOS MAGOS DIÉTA PLUSZ FORMULA.

Az Egyesült Államokban 1994-ben mintegy 174 millió ember fogyasztott rendszeresen „light” termékeket, testtömegük azonban folyamatosan nőtt. Statisztikailag is igazolták, hogy mesterséges édesítőkkel dúsított „light” készítmények terjedésével párhuzamosan az amerikai népességen belül elhízottak aránya 8 %-kal emelkedett. (Mindez persze nem jelenti egyértelműen azt, hogy csak az édesítőszerek okozták ezt a növekedést.) Hazánkban szinte ugyanez a helyzet: a kalóriaszegény termékek terjedésével az elhízás problémaköre nem oldódott meg.
 


A vérkeringésre is jótékony hatású lehet, és így támogathatja az egészséges testsúly megtartását az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAGŐRLEMÉNYT.
 

A hír tehát meglehetősen lesújtó: az édes ízű „light” termékek önmagukban nem eredményeznek fogyást, sőt – ha nem vigyázunk – éppen az ellenkezőjét okozzák. Bár maga a termék valóban kisebb energiatartalommal bír, hosszabb távon azonban nagyobb energia bevitel alapjait veti meg. Bárki is találta ki e félelmetes gépezetet, nagyon értette a dolgát. A gyanútlan, fogyni vágyó polgár pedig ismét az egyre inkább „szörnyszülötté váló” élelmiszeripar hálójában vergődik… És talán ez az a pont, ahol ki kell mondani az igazságot: a mesterséges édesítőszerek kifejlesztése elsősorban nem a cukorbeteg és túlsúlyos emberek érdekét szolgálta. A diabetes mellitus (cukorbaj) és az obesitas (elhízás) csak apropóul szolgált egy újabb, gyorsan és dinamikusan fejleszthető, világszéles üzleti vállalkozáshoz. Ma már sokan rádöbbentek erre, de most már túl késő ahhoz, hogy e folyamat visszafordítható lenne. Napjainkban a tudomány helyett a piac diktál.
 

Az antioxidáns hatás segíthet felvenni a harcot a rákos sejtekkel. Gyökfogó tulajdonsága révén támogathatja az immunrendszert, ha együtt fogyasztja az 
OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAGŐRLEMÉNYT és az egyedülálló 
OKOS MAGOS HOMOKTÖVISMAG ŐRLEMÉNYT vagy 
OKOS MAGOS HOMOKTÖVISHÚS ŐRLEMÉNYT.

A rendeléshez kérjük kattintson a termék nevére!

Ha az egészségvédelem szempontja dominált volna a gyártóknál, akkor természetes alapú kalóriaszegény alapanyagok kifejlesztésén fáradoztak volna, ugyanis léteznek ilyenek is. Jelenleg azonban csak elenyésző mértékben használják ezeket egyes modell-kísérletekhez. Drágák, bomlékonyak, nincs bennük nagy profit, így nagy jövő sem vár rájuk, legalábbis ipari szinten nem.
 

Milyen hatásai lehetnek az adalékanyagoknak, melyek a kerülendőek? 
Tudjon meg többet
akciós árú kiadványunkból!
 

 Rendelje meg az E-számokról őszintén című egyedülálló kiadványunkat! 

A cukorbetegséggel kapcsolatos újabb kutatások szerint a II. típusú cukorbetegség esetén a rostban gazdag, nyers ételeket (zöldségféle, teljes őrlésű gabona) is tartalmazó diétába napi maximum 10-12 g egyszerű cukor beiktatható, fruktóz, méz vagy aszalványok formájában.
A cukorbetegeknek tehát nem szükségszerű a mesterséges édesítőszerek használata, mivel két teáskanál mézet illetve ezzel egyenértékű más cukorforrást eloszthatnak a nap folyamán a főételek mellé. Ez a mennyiség nem okoz jelentős vércukorszint emelkedést a rostok miatt, ugyanakkor természetes édes ízeket kínál a szintetikus ízek helyett.
 


A nassolási kényszer leküzdéséhez támogatást jelenthet és a vércukorszintünket jótékonyan befolyásolhatja az OKOS ÉLET BIOCSICSÓKA SŰRÍTMÉNY illetve
a por formájú
OKOS ÉLET PLUSZ BIOCSICSÓKA FINOMŐRLEMÉNYT
Rendeléshez, kérjük kattintson a termék nevére!

 

A gyümölcsökben a szőlőcukor mellett gyümölcscukor is található, amely hosszantartó cukorfelszívódást tesz lehetővé. A gyümölcs természetes aromái egyben édes íz-fokozók is, így valójában édesebbnek érezzük az ízét, mint amennyi a cukortartalmából adódik. A gyümölcsökben lévő energiaszegény édesítő anyagok (pl.: szorbit) szintén előnyösek. Ebből adódóan bizonyos gyümölcsök is beépíthetőek a cukorbeteg étrendjébe megfelelő szabályozás mellett.
 

Melyek az édesítés helyes és kerülendő módjai? Mit használjunk fehércukor helyett?
Mik a káros édesítőszerek, és mi az ami megvédi egészségünket? 
Tudja meg akciós
Édesítsünk okosan című kiadványunkból.

 

 

Tóth Gábor                

okl. élelmiszeripari mérnök, szakíró

Minden jog fenntartva!  

 

Kép:
www.pixelperfectdigital.com Health_018 photo95 twisted-tape-measurehtml.jpg
www.morgufile.com

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

<< júl 2018 >>
hkscpsv
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5