Pirosszőlőhéj- és gyümölcshúsőrlemény

Feltöltve: 2015. június 1.

Okos Magos
Pirosszőlőhéj- és gyümölcshúsőrlemény

A rezveratrol rákmegelőző, daganatellenes, gyulladáscsökkentő, vércukorszint csökkentő. Csökkentheti az érelmeszesedés, és a szívinfarktus kialakulását, lassíthatja az öregedési és gyulladásos folyamatokat is.

 

 

TOVÁBB A VÁSÁRLÁSHOZ »

 

 

 

A rezveratrol – általános értelemben – növényekben található nem flavonoid típusú, de a polifenolok közé tartozó, széleskörű jótékony hatásokkal bíró vegyület. 

Az elmúlt években általában vörösborokat vizsgáltak, rezveratrol tartalom szempontjából, így a vörösborok ajánlása jelent meg a köztudatban. Ugyanakkor a rezveratrol nem közvetlenül a vörösborhoz, hanem annak nyersanyagához, a vörösszőlőhöz kapcsolódik. A kutatások egy része tehát az eredeti forrást vette alapul, így alakultak ki a rezveratrol „alhoholmentes” generációi: a vörösszőlő-alapú készítmények, sűrítmények, őrlemények és egyéb, magas rezveratrol tartalmú termékek.

Állatkísérletekben e vegyület daganatellenes, gyulladáscsökkentő, vércukorszint csökkentő és az érrendszerre gyakorolt jótékony hatását jelezték, emellett fokozta a fizikai teljesítményt is.

Továbbá a rendszeres rezveratrol adása javította a magas zsírtartalmú étrenden tartott egerek egészségi állapotát, sőt hatással volt a hosszú életért felelősnek tartott SIRT1 gén működésére is, vagyis növekedett az állatok életideje. (Szintén érdekes megfigyelés, hogy a gyümölcslegyek élettartamát a vörösborkivonat, illetve az abban lévő rezveratrol mintegy 10 %-kal növelte.)

A vegyület segíthet az arthritis (ízületi gyulladás), egyes autoimmun betegségek, és az Alzheimer kór esetében is, és kimutatható jótékony hatása van a kedélyállapotra is. Természetesen a rezveratrol hatásai terén további humánbiológiai vizsgálatok szükségesek a jövőben.

A kutatási eredmények alapján valószínűsíthető, hogy a rezveratrol javíthatja a sportolás hatékonyságát, jó irányba befolyásolja az izomerőt és a szív teljesítményét, és fokozza az energiatermelést.

Csökkentheti a trombociták felhalmozódásának esélyét, így az érelmeszesedés, valamint a szívinfarktus kialakulását. (Egyes vizsgálatok szerint, akár 80 százalékkal is csökkenti a szívinfarktus előfordulásának esélyét!) Emellett akadályozhatja a hibás erek kialakulását, mely összefügg a rák, illetve a szív- és olyan szembetegségek kialakulásával, mint például a sárgatest időskori degenerációja.)

A rezveratrol adása támogathatja a kalóriaszegény diéta és az állóképesség edzés együttes hatását. Az anyagcsere szabályozása mellett csökkentheti a májzsír, a vérnyomás és a vércukor értékeit. A vegyület az izmok zsírégetésének sebességét is fokozhatja, egyben csökkentheti az inzulin-rezisztenciát, és támogatja a korral járó betegségek, például a 2-es típusú diabétesz és a rák elleni védelmet.

Az elhízás elleni küzdelemben a rezveratrol zsírsejtek kifejlődését fékező hatása játszik szerepet. Egy amerikai munkacsoport szerint az előbbi folyamatban a rezveratrolból képződő piceatannol vállal igen hathatós szerepet. A mechanizmus a következő: az emberi szervezetben az előzsírsejtek 10-14 nap alatt válnak igazi zsírsejtekké. A piceatannol az éretlen zsírsejtek inzulin receptoraihoz kötődve gátolja az inzulinnak a zsírsejtek képződésére való hatását. (vagyis azt a funkcióját, hogy aktiválja azokat a géneket, amelyek lehetővé teszik az előzsírsejtek igazi zsírsejtekké történő érését.) Szintén ismertek olyan kutatások, amelyek a  rezveratrol zsírbontást segítő hatásairól számolnak  be.

A rezveratrolnak a szakemberek rákmegelőző hatást is tulajdonítanak. Képes lehet gátolni a folyamatosan szaporodni képes ráksejtek DNS-szintéziséhez szükséges enzimeket. Antioxidáns hatása miatt ellensúlyozhatja a szabadgyökök káros hatásait, segíthet megőrizni a sejtek épségét, így lassíthatja az öregedési és gyulladásos folyamatokat.
 

A rezveratrolnak három fő védő hatást tulajdonítanak

  • semlegesítheti az oxigéntartalmú szabadgyököket, ezáltal rákmegelőző
  • az erekben, az ún. endotélsejtekből származó nitrogén-monoxid szabadgyök termelődését fokozza
  • az endotélsejtekből felszabaduló, érösszehúzó hormon, az endotelin termelődését gátolja, így a vérnyomást előnyösen csökkentheti.

Természetesen valószínűsíthető, hogy az előnyös hatásokért nem kizárólag a rezveratrol a felelős, hanem vegyületek kombinációja. A piros mustban például a resveratrol, a quercetin, a C-vitamin, az E-vitamin is együtt „dolgozik”.

Az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐHÉJ- ÉS GYÜMÖLCSHÚSŐRLEMÉNYT színanyagokat tartalmaz. Hazai pirosszőlőfajták bevizsgált, jó minőségű frissen préselt héjrészeiből (enzimkezelés előtti állapotban, vagyis magas színanyag tartalom mellett) készült, kíméletesen szárított, őrölt natúr készítmény, amely a teljes héjat, valamint az alatta lévő értékes gyümölcshús részeket is tartalmazza, az élelmi rostokkal együtt. 

 

Felvetődik a kérdés, hogy a termék miben különbözik az Okos Magos Pirosszőlőmag őrleménytől? Hogyan használjuk?  

Ahogyan a magőrleményt együtt ajánljuk fogyasztani az OKOS MAGOS HOMOKTÖVISMAG ŐRLEMÉNNYEL és az OKOS MAGOS FEKETERIBISZKEHÚS- ÉS MAGŐRLEMÉNNYEL, úgy az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐHÉJ- ÉS GYÜMÖLCSHÚSÖRLEMÉNYT  is ajánlatos más termékekkel együtt fogyasztani.

Ennek az az oka, hogy az említett termékekben más-más színanyagféleség vanmás hatásmechanizmusokkal. Ezek együtt fogyasztva kiegészíthetik egymás hatását. A szervezetre jótékony hatást fejthetnek ki, ha az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐHÉJ- ÉS GYÜMÖLCSHÚSÖRLEMÉNYT kiegészítjük OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG ŐRLEMÉNNYEL és OKOS MAGOS FEKETESZEDERHÚS- ÉS MAGŐRLEMÉNNYEL

Rendelésfelvétel a honlapon keresztül illetve 0620/772 2220 számon lehetséges. 

 

 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
– AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat, mellyel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

[events_calendar long_events=0 ]