Protein Plusz Formula – Kendermagőrleménnyel

Feltöltve: 2015. június 1.

 

Okos Magos

Protein Plusz Formula

Értékes fehérjéket, létfontosságú aminósavakat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, vitaminokat kell juttatnunk a szervezetünkbe…

 

TOVÁBB A VÁSÁRLÁSHOZ »

 

 

Az emberiség mindig is használta a kendert. A vetési, emberi fogyasztásra is alkalmas (hibrid) kenderben, és magában a kendermagban káros, kábító anyagokat nem találunk. A kendermag fogyasztásának nemhogy egészségkárosító hatása nincsen, de létfontosságú anyagok tárháza, amely fenntarthatja egészségünket. A kendermagnak értékes olaja és magas esszenciális aminosavakat tartalmazó fehérjéje van.

A kendermagban található olaj kiemelkedő esszenciális zsírsavtartalma tekintetében. Az omega-zsírsavak esszenciális zsírsavak, kívülről kell bejuttatnunk, mivel a szervezetünk nem képes előállítani, holott elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez.
Az európai étrend omega-3 zsírsavakban hiányos. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ezt pótoljuk az elfogyasztott táplálékkal. Ezt megtehetjük, ha magas omega-3 tartalmú növényeket fogyasztunk. Az új OKOS MAGOS PROTEIN PLUSZ FORMULA rostos kendermagőrleményt tartalmaz, mely hasznos kiegészítője a reggeli müzliknek, esti turmixoknak, vagy éppen a főzelékeknek és fasírtoknak. A termékben hidegen préselt teljes kendermag található, kevés lenmagőrleménnyel keverve, így a bélrendszer és a keringés védelme mellett értékes fehérjéket is hordoz. (Csökkentett omaga-6 tartalommal rendelkezik.)
A kendermag olajának 57%-a omega-6 zsírsav, ezen kívül 19% omega-3 zsírsavat, 12% omega-9-et tartalmaz. Az omega-3-zsírsavak részt vesznek a hormonszerű vegyi hírvivő anyagok, a prosztaglandinok termelésében, melyek gyulladásszabályozó és vérzésgátló hatásúak. Szerepük van a sejthártyák felépítésében, a zsírok szervezeten belüli szállításában.
A magyar lakosság nagy része magas koleszterinszinttől szenved, mely primer faktora a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek. Az omega-3 zsírsav bevitele során segít mérsékelni a vérnyomást, a koleszterin- és triglicerid szintet, így segíti az erek rugalmasságának megőrzését, csökkenti az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázatát, a vér viszkozitásának csökkentése által. A szívünk védelmében nemcsak a telített zsírok, a sertés zsír bevitelt kell csökkenteni, hanem az egészséges, telítetlen, omega-zsírsavak bevitelét növelni (kivéve az omega-6), mely csökkenti a koleszterinszintet, és fokozza a zsíranyagcserét.
Az omega zsírsavak fogyasztásának szerepe van az immunrendszer működésében, részt vesz az idegrendszer és sejthártyák felépítésében. Ezek a többszörösen telítetlen zsírsavak – a kolinnal és lecitinnel együtt – segítenek az agyi működésben, a memória javításban, és a depresszióellenes harchoz is hozzájárulnak. Hasznos, ha olyan élelmiszereket fogyasztunk, mint az értisztító kendermag, vagy a magas inulintartalmú, immunerősítő, vércukorszint-szabályzó OKOS ÉLET BIOCSICSÓKA SÜRÍTMÉNY.

Az izmainkat, sejtjeinket felépítő fehérje-építőkövek, az aminosavak nélkülözhetetlen tárháza a kendermag fehérjéje. Az újabb kutatások szerint a kendermagfehérje az egyik legértékesebb fehérjeforrás, még az állati fehérjékhez képest is, ezért különleges szerepe van a gyermek és felnőtt étrendjében.
Az esszenciális aminosavak bevitele a vegetáriánus életmódot folytató emberek számára létfontosságú. A növények közül nagyon értékes e tekintetben a kendermag mellett a tökmag, a földimandula és az amaránt. Az OKOS MAGOS PROTEIN PLUSZ FORMULA mellett éppen ezért forgalmazzuk az OKOS MAGOS KOMPLETTÁLÓ FORMULÁT is, mely amarántmag lisztet tartalmaz. A magas lizintartalma miatt jelentős növényünk. Szintén említendő az ANTIK FORMULA, amely földimandula őrleményt és amarántlisztet is tartalmaz. A földimandula a mediterrán vidékek egyik komoly fehérjeforrása.
Az utóbbi évtizedekben különösen fontos kérdéssé vált a fehérjefogyasztás, amely bizonyos szempontból érthető is, hiszen az élő szervezetek száraz anyagtartalmának jelentős részét a fehérjék adják. Az izomszövet és egyéb szövetek, valamint a csontozat, a haj és köröm ún. vázprotein. Ugyanakkor a biológiailag aktív fehérjék, mint a globulinok, hormonokat, enzimeket, antitesteket, hemoglobint tartalmaznak. Ezeket a fehérjéket a szervezet a táplálékkel bevitt fehérjék segítségével építi fel oly módon, hogy előbb lebontja azokat építőköveire, majd újra felépíti a megfelelő struktúrát.
A fehérjéket felépítő aminosavak közül 8 létfontosságú, azaz kívülről kell bejuttatni. Ezek csoportjába tartoznak az izoleucin, lizin, leucin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofán, valin (gyermekeknél még a hisztidin és arginin). Ha ezekből egy is hiányzik vagy a szükségesnél kisebb arányban található, az élő szervezet működése zavart szenved. Ilyenkor fizikai és mentális leromlás (fehérje- illetve aminosavhiány), végül halál következik be.
E fehérjék (aminosavak) gazdag tárháza az OKOS MAGOS PROTEIN PLUSZ FORMULA (kendermagőrlemény) és az OKOS MAGOS KOMPLETTÁLÓ FORMULA – amarantliszt, mely a növényekre kevésbé jellemző lizint is tartalmazza.
Fehérje kiegészítésként a tökmaggal készülő SPORT PLUSZ és NATURIZE Barnarizs fehérjék is ajánlhatók. Termékeink gluténmentesek, szóját, állati terméket és adalékanyagokat nem tartalmaznak. Ízesítésüket házilag oldjuk meg, például – turmixok esetében – vaníliával, fahéjjal, nyírfacukorral vagy eritritollal, de adhatunk hozzájuk banánt, almát és színes fagyasztott gyümölcsöket, házi lekvárokat is.

A kendermag fehérjéje nagyon értékes, és könnyen felszívódik, támogatva szervezetünk működését és az egészséges immunrendszer fenntartását. A kendermag fehérjetartalma kimagasló, 31%, melynek harmada biológiailag aktív fehérje, ún. edesztin, mely könnyen felszívódik. A kétharmada  albumin fehérje. Ez a fehérjearány nagyon közelít a nyers szójababéra, és hasonló mint a tej, ugyanakkor nincs allergén jellege. A kendermag segíthet, hogy a szervezetünkben lerakódott zsírt eltávolítsa, így a fogyókúránkat is támogathatja.

A kendermag nagy előnye, hogy a gluténallergiások is fogyaszthatják, illetve értékes fehérjetartalma miatt kitűnő fehérjepótlás a vegetáriánusoknak és a sportolóknak egyaránt.

A magas rosttartalmú élelmiszerek, mint a kendermag nemcsak a bélrendszer megfelelő működését támogatják, hanem a savtúltengés esetén is segíthet, valamint a vércukorszintünkre és koleszterinszintünkre is kedvezően hat. Megköti a szervezetbe került méreganyagokat, segít az öregedés elleni harcban is. Ebből a szempontból kiegészíthetjük a kendermag fogyasztását az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG vagy a szintén magas színanyagtartalmú OKOS MAGOS FEKETESZEDER fogyasztásával.
A telítetlen zsírsavak nyugtató, gyulladásellenes és regeneráló hatásúak, segít bőrünk egészségének fenntartásában, gátolják a ráncok képződését.
A kendermag a magas fehérjetartalma mellett gazdag tárháza ásványi anyagoknak is, mint a kalcium, magnézium és kálium. A B-vitamin család tagjai jótékony hatású a bőrre, illetve az E-vitamin, a D és A-vitamin a káros gyököket fogja meg.

Az Okos Magos Protein Plusz Formula fehérje-, zsiradék és rosttartalma – tájékoztató adat

Fehérjetartalom: 31%
Zsiradéktartalom: 11%
Rosttartalom: 12%

 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat, mellyel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

 

 

 

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

[events_calendar long_events=0 ]