Okos Magos

Almarost Formula

Fogyókúrákhoz, stressz csökkentésére, emésztéskönnyítő, időseknek, szív- és érrendszeri betegeknek, méregtelenítéshez, diétákhoz, nassolási vággyal küzdőknek ajánljuk fogyasztásra (édes)…

 

Tovább a vásárláshoz »


Az Almarost Formula hazai édes almafajták ballasztanyagokban, polifenolokban, enzimekben gazdag, ásványi anyagokat, természetes cukrokat tartalmazó speciális részeit hordozza, kíméletesen szárított, őrölt formában, kis mennyiségű darált lenmaggal keverve, fényvédő csomagolásban.

A termék kiemelkedő, egyedi jellege abban áll, hogy az alma igen értékes – és nem vagy alig fogyasztott – magházát és magját tartalmazza koncentrált, vízmentesített formában, amelyek kiemelt védő hatásait igazolták, illetve ma is kutatják. Kellemes édes íze, aromája révén az ételeket édesebbé is teszi, egyedi egészségvédő jellege mellett.

Sajnos korunkban a nyers alma magházát (maggal együtt) szinte alig fogyasztják az emberek. A szakmai ajánlások azonban egyre inkább sürgetik az említett gyümölcsrészek fogyasztását is, amelyek olyan, értékes és speciális elágazású cellulózokhoz és fitokemikáliákhoz juttatják a szervezetet, amelyek más növényekben nincsenek meg. Az almamagház- és magőrlemény rendszeres fogyasztása hatékony lehet a bél- és a keringési rendszer, valamint az antioxidáns mechanizmusok tekintetében, a béltisztításban, méregtelenítésben, valamint a nehézfémek elleni küzdelemben és a bélflóra szaporításában. A rostfogyasztás segítheti a teltségérzés fenntartását, a vércukorszint egyensúlyát.

Az Okos Magos Rost Formula magyar almafajták magházának és magjának nyers, hőkezelés nélküli értékes anyagait és speciális, nem vízoldékony ballasztanyagait hordozza. Mivel semmilyen finomítási műveletet nem alkalmazunk a gyártás során, a végtermék, az alma említett belső részeinek teljes természetes rost- és cukortartalmát, valamint szerves savait és lúgosító ásványi anyagait nyújtja, melyek a jó emésztés előmozdítói. Az almamagban lévő különleges vegyületek, bioflavonoidok, proantocianidok és B17 vitamin sejt- és bőrvédelmet, az immunrendszer védelmét szolgálhatják.

Tekintettel arra a tényre, hogy a hazai lakosság az alma magházát és magját nem vagy csak alig fogyasztja napi rendszerességgel, így az Okos Magos Rost Formula hiánypótló, hasznos funkciót ellátó protektív termékké válik, amely a magyar almafajták említett és az étrendünkben „elhanyagolt” részeit koncentráltan tartalmazza. Az almarost, különösen az almamagház egyedi cellulózainak szerepét a humán táplálkozásban számos hazai és külföldi szakmai ajánlás aláhúzza. Nem véletlen, hogy az almamagház-őrlemény natúr, kiszerelt formában nem igazán kapható az átlagember számára, hiszen a fejlett feldolgozóüzemekben képződő almatörköly „zárt értékesítési rendszerben” mozog, amíg drága funkcionális készítményekké, rostbázisú termékekké „alakul át”, majd forgalomba kerül fogyasztóitalokban, lekvárok sűrítőanyagaként, funkcionális alkotóként vagy más célból. Mindez az almamagház fontosságát mutatja. 

A Rost Formulában lévő almamagház-őrlemény törtfehér színű, édes ízű rostos anyag. A termékfejlesztési munka során a PIROS ALMAROST mellett került előállításra, és kiemelt hasznossága, valamit kellemes édes ízkaraktere miatt önálló termékként került forgalomba. A Piros Almarosttól annyiban különbözik, hogy a magház-és magőrlemény a cukrokat és speciális cellulózokat nagyobb mértékben hordozza, de a piros héjrészeket nem. (Cukorbetegek számára a nem édes Piros Almarost javasolható)

A Rost Formula reggelibe, készételekbe keverve hatását már a bélrendszerben kifejtheti. A rostfogyasztás gyorsíthatja a gyomor ürülését, kíméletesen serkentheti az epetermelést és a bélmozgást (motilitás, perisztaltika), egyben megkötheti az epe révén bélbe jutó koleszterint, a képződő és vastagbél lumenbe beválasztott nehézfémeket és egyéb toxinokat (erős adszorbens hatás). Emellett alkalmas szaporodási felületet biztosíthat a hasznos lakto- és bifidobaktériumoknak, ezzel segítve azok optimális kolonizációját, és értékes anyag termeltetését (K-, B12 vitamin, stb). A bélflóra szaporodását az alma szárazanyagban lévő prebiotikus szénhidrátok, frukto-oligoszacharidok is támogathatják. A jó hatásokat az almamag immunerősítő, bélfertőtlenítő és bőrvédő anyagai egészítik ki. Lúgosító, egyben kellemes, édes ízű rostos, apró szemcsés termék, amely alkalmas a vércukorszint, valamint az éhség- és jóllakottság központ egyensúlyának fenntartására (nassolási kényszer csökkentésére). A termék jelentős szerepet vállalhat a fogyókúrás programokban is, vízmegkötő, teltségérzést fokozó jellegénél fogva. A hozzáadott kis mennyiségű LENMAGŐRLEMÉNY nyálkaanyagai védik a gyomor-bélrendszert, kiegészítik a nem vízoldható cellulózok jótékony hatásait, egyben fékezik a szemcsék összetapadását.

Javasoljuk együtt használni az OKOS MAGOS PREBI ROST FORMULÁVAL  (cukorréparost csicsókával) hatása tovább fokozható. A termék ajánlható székrekedéssel küzdőknek, időseknek (bélmozgás kíméletes serkentésére), emellett szív- és érrendszeri betegeknek, fogyni vágyóknak, oxidatív stresszek csökkentésére, káros gyökfogó (vastagbél, végbél) és fitness-diétákhoz. Nassolási vággyal küzdőknek segít az éhségérzet csillapításában, mivel a gyomorban megduzzad, növeli a teltségérzést.

Adható müzlihez, kásához, készételekhez, tehető növényi tejbe, joghurtba. Általánosan javasolt adagja 2-3 x 1 teáskanálnyi, ételhez keverve. (Bőséges fogyadékfogyasztás szükséges.)

 

 

MEGRENDELÉS

 

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

Kérjen kattintson a részletes információkért.

 

Tovább >> blnce Almarost formula

 

 

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos

Sport Plusz Formula

Fontos, hogy fedezzük a fehérjeszükségletünket, védjük a csontrendszert, a szív- és érrendszert éshatékonyan védekezzünk a stressz ellen. Sport formula ajánlott fizikai munkát végző férfiak és nők, sportolók, fiatalok, aktív idősek részére…

 

Tovább a vásárláshoz »


Az olajosmag-őrleményekből, a jobb felszívódás és a tápanyagkiegészítés érdekében egyedi összetételű formulák készülnek, nemhez, fizikai aktivitáshoz, diétához igazítva. A Sport Fomula tökmagőrleményt, szezámmagőrleményt és lenmagőrleményt tartalmaz.

A TÖKMAGŐRLEMÉNY edzés közben értékes energiát és elektrolitokat biztosíthat az izmoknak, edzést követően segítheti az izmok regenerációját. A foszfor az agyi-idegi rendszert erősítheti. A nagyobb arányú tökmagőrlemény az aminosavak (fehérjék) pótlását, a magnézium és foszforegyensúlyt hivatott támogatni. Fontos az idegrendszeri regeneráció, a prosztata védelme férfiaknál, az érrendszer védelme és a vérnyomás beállítása mindkét nemnél.

SZEZÁMMAG kalciumot tartalmaz. A csontszövetek regenerációját szolgálhatja a szerves kötésű kalcium bevitele.
Nők esetében a Sport Plusz Formulához adható NŐI FORMULA vagy natúr zsírszegényített SZEZÁMMAG is.

E keverék hasznos lehet a bélrendszernek, serkentheti a bélmotilitást, de nem túlzottan, mivel lenmaglisztet nem tartalmaz. (Sportolóknál a rosttartalmat egy határon túl nem hasznos növelni, mivel a sport maga is serkenti az anyagcserét és a bélműködést, emellett a túl sok rost a felszívódást, beépülést megzavarhatja.) Az elhízásban nem játszik szerepet, főként az izomműködést és az izomszövetek megtartását segítheti.

Ebben az összetételben a fehérjék, a B-vitaminok (B1, B2, niacin, folsav), a szerves kalcium, a magnézium és a foszfor – együttesen – hatékonyabb izomépülést és -megtartást, csont- és porcvédő hatást fejthenek ki, mint az egyes maglisztek önmagukban, egyúttal a bél, a szív- és keringés védelme is nagy támogatást kaphat. 

Összességében e keverék a férfiak és nők szervezetéhez igazodik. Fontos az izomszövetek megtartása mellett a regeneráció, a nyomelem- és B-vitamin pótlást, valamint a ballasztanyagok bevitele, a férfiaknál a prosztata védelme, nőknél a csontrendszer, és mindkét nem esetében a keringési rendszer, valamint az agyi-idegi rendszer óvása.
Rendszeres, mértéktartó fogyasztásakor nem jellemző a súlynövekedés.

Ajánlott adagja: legalább 1-3 púpozott teáskanálnyi, főétkezések közben (édes és sós ételekhez is társítható). Intenzív sporttevékenység esetén az adagja emelhető 2-3 x 1 evőkanálnyira.

A termék tej- , tojás- , szója- , glutén- , adalékanyag- és virágpormentes.
Vegetáriánus és vegán étrendbe is jól beilleszthető.
(Az egyes összetevők – a szezám- , a tökmag- és a lenmagőrlemény – előnyös élettani hatásairól külön is részletesen olvashat honlapunkon)

Összetétele – tájékoztataó adat

    Fehérje:              52-54 %
    Zsír:                    10,5-11,5 %
    Élelmi rost:         4-4,5 %
 


 

MEGRENDELÉS

 

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

Kérjen kattintson a részletes információkért.

 

Tovább >> blnce Sport Plusz formula 250g

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Élet

Natúr
biocsicsóka-sűrítmény

Napjainkban fontos a vércukorszint-beállítás, a bélflóra-helyreállítás, a szív- és érvédelem, a koleszterinszint csökkentés, immunerősítés. Vigyáznunk kell az idegi stabilitásunkra, az emésztéstünkre, és a súlyunkat is csökkenteni kell…

 

Tovább a vásárláshoz »

A biocsicsóka-sűrítmény „száz jó hatása” 

A jeruzsálemi articsóka, mai nevén csicsóka (Helianthus tuberosus) Észak-Amerikából származik, ahol az indián őslakosság kiemelten fogyasztotta. A XX. század második felében – a civilizációs ártalmak növekedésével párhuzamosan – újra a figyelem és a tudományos kutatások középpontjába került. A csicsókából készülő élelmiszerek kiemelkedő hasznosságát hazai és külföldi szakirodalmak sora igazolta az elmúlt években. A csicsóka betakarítása, kíméletes feldolgozása, majd koncentrált biotermékké alakítása szakmai felkészültséget, speciális gépparkot és egyedi technológiát igényel. Nemrégiben, az egyetemi kutatásoknak, valamint az új, egyedi technológiának köszönhetően sikerült előállítani hazai bionyersanyagból kellemes ízű, zamatos csicsóka-sűrítményt – natúr, illetve fruktózdús formában -, elérhető áron. 

A csicsóka-sűrítmény olyan koncentrált, általános tápanyag-kiegészítést szolgáló táplálék, (sűrített élelmiszer), melynek orvos-biológiai jelentőségét kutatják a rákmegelőzés (antioxidáns), szív- és érvédő (LDL szint csökkentő, HDL szint növelő!), immunerősítő, idegi stabilitást fokozó, emésztést serkentő, bélflóra-helyreállító (prebiotikus), májvédő és méregtelenítő, súlycsökkenést segítő (teltségérzést keltő) és vércukorszint-beállító hatások területén. Gyermekek és fiatalok számára stabil energiaszolgáltató lehet, az idősebbek roborációját támogathatja, túlsúlyosak számára fogyókúrás programok hatékony kiegészítője lehet, emellett sportolók edzés alatti állóképességét is fenntarthatja.

Adott mennyiségi határig (30-80 g) hasznosítása nem igényel inzulint a szervezet számára, így diabetikus élelmiszerek alapanyaga, illetve cukorbetegek egyik fő „édes” tápláléka lehet. A két termék ( inulindús Okos Élet, és az  OKOS ÉDES) egymással tetszőleges módon keverhető, egymás előnyös hatásait fokozhatják. Az OKOS ÉDES édesítő ereje (fruktózdús) a fehércukorénál jóval erősebb, a termékek a méznél is édesebbek, de nem émelyítőek. (élettani hatásai a mézeknél is előnyösebbek lehetnek!)

Az  inulindús Okos Élet biocsicsóka sűrítmény  húgysavszint csökkentő hatása révén ízületi betegeknek is javasolható. Alkoholfüggőséget és iváskényszert kedvezően befolyásolhatja, az elvonókúrák hasznos kelléke lehet (az alkohol, illetve acetaldehid oxidatív lebomlását siettetheti).

A csicsóka-sűrítmény összetevői között kiemelkedőek: inulin (frukto-oligoszacharidok, prebiotikum), fruktóz, béta-karotin, B-vitaminok, ásványok és nyomelemek (kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas, cink, réz, króm, mangán, cink, szelén), élelmi rostok (pektin), fitokemikáliák, szerves savak. Fogyasztásával eredményesen fenntarthatjuk a szervezet vitamin, és ásványi anyag egyensúlyát, téli időszakban is, így helyettesíthet számos étrend-kiegészítő terméket, kapszulát, ugyanakkor árfekvése legalább egy nagyságrenddel alacsonyabb. (nyújtott felszívódású értékes anyag bevitelt jelent!) Inulin- illetve fruktóztartalma révén optimális felszívódási körülményeket, bélrendszeri- és energia-egyensúlyt hoz létre, mely a bélrendszeri immunitás, a komfortérzés és szellemi erő alapja is egyben.

Az otthoni konyhatechnikában – kiemelt tápértékén túl – kenyerek, sütemények konzisztenciáját jobbá, tartósabbá teszi (nedvszívó képesség). Alkalmas az édesség-igény kielégítésére, segíti az édességvágy leküzdését, visszaszorítja a táplálkozási kilengéseket, evési kényszert. (fruktózdús termék) A termékek nem tartalmaznak glutént, tejfehérjét, laktózt, szójaszármazékot, olajos magot, adalékanyagokat (E-számok), virágport tartalmazó anyagot. (pollenérzékenyek is fogyaszthatják!) A koncentrált csicsókatermékek kellemes, édes ízű, kiemelten és igazoltan egészségvédő tulajdonságú táplálékok minden korosztály számára!

Tóth Gábor, Varga Melitta:

Édesítsünk okosan!

A tartalomból: Az édesítésre használt anyagok csoportosítása. – A kristálycukor és a mesterséges édesítő- szerek hatásainak, egészségre gyakorolt káros voltának összegzése. – A természetes alapú édesítőanyagok… 

Tovább a teljes könyvajánlóhoz »


Letölthető anyagok:

Kapcsolódó anyagok:

MEGRENDELÉS

 

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

Kérjen kattintson a részletes információkért.

 

Tovább >> blnce Okos Élet biocsicsóka sűrítmény 250 g


Megkérdeztük, milyen az íze a Csicsókasűrítménynek?   Videó »


 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos

Vörösszőlőmag-
őrlemény

színanyagok bevitele elsődleges fontosságú napjainkban. Fel kell venni a harcot a rák ellen, az immunrendszerünk, a szív és agyi erek védelmében és az érelmeszesedés esetén…

 

Tovább a vásárláshoz »


Az Vörösszőlőmag őrlemény rezveratrolt tartalmaz, mely a színét adja. Rohanó világunkban a szervezetben képződő szabad gyökök lekötésére nagy figyelmet kell fordítani,  így a nyálkahártyák, a bélrendszer, a keringési rendszer, az agyi- és idegi szövetek, a női és férfi szervek, illetve az egész szervezet káros oxidációs folyamatok elleni védelmét szolgálni kell.

A bioflavonoidok nagy csoportján belül kiemelkedők a polifenol néven is ismeretes fenolvegyületek. Ezek erős antioxidánsok és daganat ellen ható, védő hatású anyagok. A polifenolok közé tartoznak a  proantocianidinek (tanninok), amelyek rák ellenes, gyulladásgátló, antibakteriális, alvadásgátló és értágító anyagokként ismertek. Az említett csoporton belül  a szőlőmagban, bogyós gyümölcsökben és egyes fenyőfajok kérgében találhatóak az ún. oligomer proantocianidinek (OPC).

Az OPC-k igen erőteljes antioxidánsok, akár ötvenszer hatásosabbak lehetnek az azonos mennyiségű C- és E-vitaminhoz képest. Jelenlegi ismereteink szerint leggazdagabb forrásuk a szőlőmag. Hatékonyan semlegesítik a szabad hidroxil-gyököket és megelőzik a lipidperoxidációt. Serkentik, fenntartják és helyreállítják a jó vérkeringést, mérhetően erősítik a véredények falát, javítják a hajszálér-kapillárisok szilárdságát. A jó hajszálkeringés különösen az agy, a szem és a végtagok, ízületek működésében nagy jelentőségű, így a  PIROSSZŐLŐ   fogyasztása segíthet megelőzni az érkárosodásokat, szív- és érrendszeri betegségeket, érelmeszesedést, és a stroke-ot.
Agyi és idegi szöveteket védő hatásának alapja az, hogy képes áthaladni a vér-agy gáton, így e létfontosságú szerveket megvédi az oxidációs károsodástól.

A  PIROSSZŐLŐBEN található OPC-k csökkenthetik a gyakori véraláfutás-képződést, a visszértágulatok és aranyerek kialakulását. A vegyület segítséget nyújthat allergia, ízületi gyulladás esetén is. Szerepe van a bőr rugalmasságának és megfelelő nedvességtartalmának megőrzésében, valamint lassítja a ráncok képződését. Segítenek olyan látászavarok kezelésében is, mint a sárgafolt-elfajulás vagy a cukorbetegség miatt előálló retinabántalmak. Számítógép képernyője előtt gyakrabban ülőknél csökkenti a szemgyulladás esélyét, növeli a szem alkalmazkodó- és látóképességét.

A  PIROSSZŐLŐ  polifenolokon felül (pl.: rezveratrol) és fitoaktív anyagainak egy részét is hordozzák, amely antioxidáns hatásukat tovább növeli. Gyümölcsökkel, levekkel együtt a hatás fokozottabb.

 Ajánlott beviteli mennyiség: 2-3 mokkáskanál naponta, étkezés közben vagy után. Főzni, sütni, hőkezelni nem ajánlatos.

 

MEGRENDELÉS

 

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

Kérjen kattintson a részletes információkért.

 

Tovább >> blnce Vörösszőlőmag-őrlemény

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos

Homoktövismag-őrlemény

A tápcsatornát és a keringési rendszert érintő kórképek, valamint a rákbetegségek elleni védekezést és az immunrendszer megerősítését szem előtt kell tartanunk minden életkorban… 

 

Tovább a vásárláshoz »


A homoktövist igen régóta gyógyhatású növényként tartják számon Európában és Ázsiában. Az elmúlt évtizedekben a modern tudomány kutatásai is vizsgálják e hazánkban is védett növény termésének egészségvédő, regeneráló hatásait. A növényben A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, A- és E-vitamin található, nyomelemek és számos fitoaktív vegyület kíséretében. A színanyagok hámsejt- és érfal erősítőként, antibakteriális és gyulladásgátló hatásúak lehetnek, illetve gyomor –  és bélnyálkahártya védő, rákellenes, keringési rendszert védő, májregeneráló, valamint a látás javításában játszott szerepét is. A nyomelemek közül a vas, a réz, a cink és mangánt tartalmaz. A héjban, a húsban és magban együttvéve igen komoly szinergencia (egymás hatását erősítő anyagok) jelenhetnek meg.

            A kutatásokban egyre inkább különválnak a homoktövis bogyóval (gyümölcshús), valamint a homoktövis magjával kapcsolatos eredmények. Kiderült ugyanis, hogy a bogyó egyes részei más-más esetekben alkalmazhatóak, így ma már külön is lehet kapni a bogyó narancssárga húsából, valamint a magjából készült termékeket, kivonatokat. (Homoktövislé ill. lékoncentrátum, húsolaj, magliszt, magolaj, stb)

            A homoktövismag önmagában is mintegy „sűrítve”, koncentráltan tartalmazza a civilizációs betegségek esetén ajánlható anyagokat. Elsősorban a magban lévő esszenciális zsírsavak, omega-3 zsírsavak jelentőségét emelhetjük ki. Immunerősítő fitokemikáliák, polifenolok, flavonoid-jellegű anyagok, ásványi anyagok és nyomelemek, valamint speciális ballasztanyagok, rostok tárházát hordozza a homoktövis magja, amelynek előnyeit mind a mai napig kutatják. Kiemelkedő lehet a mag A- és E-vitamin tartalma is, amelyek erősítik antioxidáns jellegét.

            Az Okos Magos zsírszegényített Homoktövismag-őrlemény a magok hidegen történő sajtolása után visszamaradó, értékes anyagban gazdag nyers növényi szárazanyag őrölt, majd fényvédő csomagolásba kiszerelt formája. Ismert, hogy a hidegen való sajtolás során a magvakból arányaiban csak viszonylag igen kevés értékes olajat lehet kinyerni (hasonlóan a pirosszőlő-maghoz), így a szárazanyagban még jelentős mennyiségű hasznos anyag marad vissza. Ezen felül a magban lévő olaj a hasznos tulajdonságoknak csak egy részét jelenti, hiszen a mag lisztjében számos egyéb „fiatalító” komponens, polifenol, antibakteriális és gyulladásgátló vegyület, nyomelem és rostanyag megmaradhat, amelyek együttesen felszívódva igen előnyös protektív (védő) hatásokat eredményezhetnek a szervezetben. Az Okos Magos Homoktövismag-őrlemény kis mértékben (kb. 10-15%-ban) a bogyó húsának anyagait is hordozza, amely további előnyöket ad hozzá a magliszt hatásaihoz (növényi színanyagok, C-vitamin, vas). Mindezek alapján állítható, hogy e termék – a benne koncentrálódó anyagok révén –  hatékony támogatást jelenhet a szervezet sokoldalú működése terén, árát tekintve pedig egyben gazdaságos megoldást is kínál.

            Egészségünk érdekében védjük szervezetünket a káros gyökökkel szemben, serkentsük a sejtek regenerációját, az antioxidáns mechanizmusok hatékonyabbá tételét, a vírusok, baktériumok és gombák elleni védekezést, a tápcsatorna védelmét, az erek rugalmasságának növekedését és a hajszálerek falának erősödését, a szem ereinek védelmét és az immunműködést

            Az őrleményt általában étkezés közben fogyasztjuk, naponta 1-3 teáskanállal. A termék előnyös hatásait ma már számos fogyasztói tapasztalat igazolja

A színanyagok bizonyos növényekben nagyobb koncentrációban találhatók, ilyenek a PIROSSZŐLŐ, illetve annak magja, a SZÍNES GYÜMÖLCSÖK, különösen a bogyósok (ribiszke), valamint a HOMOKTÖVISAz előnyös hatások további javítása érdekében ajánljuk az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG-ŐRLEMÉNNYEL illetve az OKOS MAGOS PIROSRIBISZKE-ŐRLEMÉNNYEL 1:1:1 arányban keverve fogyasztani, hiszen ezek az őrlemények egymás hatásait erősíthetik.

 

 

MEGRENDELÉS

 

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

Kérjen kattintson a részletes információkért.

 

Tovább >> blnce Homoktövismag-őrlemény

 

 

 

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Érdekli az immmunrendszer erősítés, kalcium, ásványi anyag, rost vagy fehérje pótlás? Fogyni szeretne?

Látogasson el megújult honlapunkra www.blnce.hu

BLNCE_arlista_A4_02-3[1]


 

(tovább…)

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos

Tisztító Formula – Útifűmaghéj őrlemény

Fontos a rendszeres emésztés, méregtelenítés. Az éhségérzet csökkentés és koleszterinszint csökkentés egészségmegőrző. Az immunrendszer erősítés létfontosságú. Az útifűmaghéj egészséges lekvár sűrítőanyag.

 

 

TOVÁBB A VÁSÁRLÁSHOZ »

 

 

A rosthiányos étrend és a túl sok fehérje – főleg állati forrásból –, a feleslegesen bevitt szénhidrát és zsír lebontása nagy terhet ró a szervezetünkre. Az egészség megőrzése a rendszeres emésztés, az éhségérzet csökkentés, a kíméletes máj és epe tisztítás nagy fontossággal bír. Az immunrendszer erősítés, a koleszterinszint csökkentés és a méreganyagok eltávolítása könnyíti a szervezet munkáját

Az útifű maghéj Indiában és Iránban őshonos, a magokat pedig leggyakrabban gyógyászati célokra használják. Hatásait a szemcsemérete is meghatározza: a túl nagy szemcsék és a porszerű szemcseméret közötti, 40 MESH értékű őrleményt tartják a leghasznosabbnak (A MESH érték az őrlemények szemcseméretét jelző mértékegység. Az Okos Magos terméket a jelzett értékre őrlik).

A rendszeres emésztés, a székrekedés megszüntetése, a plakkok eltávolítása, az éhségérzet csökkentése, a máj és epe tisztítás lényeges eleme az egészségnek. Az irritábilis bélszindrómában szenvedő betegeknél is a béltraktus működését szabályozni kell. A kíméletes rostfajta nem durva, hanem nagymértékű vízfelvevő képességű, amely zselés állagúvá válik, így kíméletesen tisztít. A termék fogyasztása mellett elengedhetetlen, minimum két liter víz fogyasztása (1 kávéskanál rost fogyasztása mellé további 0,5 liter víz elfogyasztását kell számolni)!

A kíméletes tisztítás esetén az érzékeny bélbolyhok megtisztulnak, így a bélflóránk összetétele is kedvező irányba változhat. A jótékony bélbaktériumok szaporodása megnövekedhet, így az immunrendszerünk alapját jelentő Lactobacillusok jobban kifejthetik hatásukat, az immunrendszerünk megerősödhet, a betegségeknek jobban ellenállhatunk.

A magas rosttartalmú termékek, csökkenthetik a triglicerid- , koleszterin- és vércukor szintet, az egészséges HDL szintet nem befolyásolják. Egy amerikai egyetemi kutatás rámutatott arra, hogy igen hatásos a káros koleszterinszint csökkentésében – tehát csökkenti az össz- valamint az LDL-koleszterinsztinetet.

Akik felnőttkori cukorbetegségben szenvednek lényeges a betegek glükóz-szabályozó képessége. Egy magyar kutatás rámutat a hatásmechanizmusra is: az útifűmaghéj mechanikus hatása vízkötő képességével, a metabolikus a kolloid szénhidrátok felszívódásának mérséklésével magyarázható. Energiaszegény étrendekben, kiváltképp elhízás és társult diabetes esetében kifejezetten ajánlott a rosttartalom növelése. Akik még nem cukorbetegek, azoknak is hasznos a rostanyagok fogyasztása, mivel javíthatja a glükózszabályozást.

Egy nagyszabású amerikai tanulmány rámutat arra, hogy a glükóz koncentráció csökkentésére javasolható a vízoldható rostok mennyiségének a növelése az étrendben. A rostok, mivel a szervezet számára emészthetetlenek, teltségérzetet okoznak. Az emésztést megkönnyítik, nagy vízfelvevő képességgel rendelkeznek, illetve a méreganyagokat, és az étellel bevitt koleszterin egy részét és a vastagbélben már nem előnyös epesavakat is megköthetik. Ezáltal a bélrendszer rákos megbetegedésének az esélyét is csökkenthetik

A rostok megköthetik a káros zsírsavakat, tisztíthatja a nyirokrendszert, enyhítheti a fáradtságot, migrénes panaszokat, segíthet székrekedés esetén. Az aranyér tüneteit is enyhíti, pl. a fájdalmat és a vérzést, de az irritációs bélszindróma, bél- és gyomorhurut, húgyvezeték- húgyhólyaggyulladás, fekélyek esetében is jótékony hatása lehet. 

Vegetáriánus zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is alkalmazható sűrítésre. (Nemcsak a kellő állagot adja meg, ezzel lerövidítve a főzési időt, hanem egészségvédő szerepe is van. A lekvár felforralása, kevés hőntartás után kell beletenni házi készítményünkbe. Főzéssel, de főzés nélkül is alkalmazható sűrítésre. 1 kg gyümölcshöz 5-6 grammot használjunk. Ez két csapott evőkanálnyi mennyiség. Figyelembe kell venni a gyümölcs víztartalmát. Ha lédús gyümölcsről van szó, akkor picit nagyobb, ha magas pektintartalmúról, akkor csapott mennyiség is elég. A meleg lekvárt ugyanúgy kell összekeverni egy kis útifűmaghéjjal, majd elegyíteni a lábosban lévővel, mintha pudingot készítenénk. Az állaga is hasonló a meleg pudingéhoz. Melegen még folyóssabb, kihűlés után a termék megszilárdul és tartós lesz. Ugyanakkor nem várhatjuk tőle, hogy kimondottan kocsonyás állagot ad, mintha pektint alkalmaznánk. Érdemes próbaterméket készíteni, ha most használjuk először, pláne ha nagy mennyiséget szeretnénk befőzni vele.)  

Alkalmas mind közvetlen felhasználásra, mind italokba keverve (víz, tea, gyümölcslé), mind ételekbe keverve, azok sűrítésére is (müzli, joghurt, levesek, főzelékek, stb.) Rendszeres, vagy kúraszerű fogyasztása esetén sem alakul ki hozzászokás. A mennyiség terén nem szükséges nagyobb adag használata, inkább a kismértékű (pl. kétszer fél-egy mokkáskanál naponta), de rendszeres bevitel javasolt.

Alkalmazhatjuk étkezés előtt fél órával (ez esetben éhségcsökkentő), illetve étkezés közben (ilyenkor a korábban jelzett koleszterin- és vércukorszabályozó, stb szerepe nő). Gyógyszerbevétel előtt és után minimum egy órával használjuk.

Fontos megjegyezni, hogy érzékenység, bélelzáródás, vagy annak gyanúja, ismeretlen eredetű alhasi fájdalmak, hányinger, vagy hányás, a gastrointestinalis traktus kóros szűkülete, időskori vastagbéltágulat, nehezen beállítható cukorbetegség, nyelési nehézség, krónikus székrekedés esetén nem alkalmazható! Gyermekeknél ne alkalmazzuk.

 

 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat, mellyel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos
Komplettáló Formula – Amarántliszt

Különleges aminosavösszetételű, méregtelenítő rostokkal, ásványi anyagokkal- és vitamintartalmával. Kiemelkedő a kalcium, vas, magnézium, káliumtartalma is. Vérszegénységben, csontépítésben hasznos hatású újfajta gabona.    

 

 

TOVÁBB A VÁSÁRLÁSHOZ »

 

 

Aamaránt egy különleges gabonákhoz hasonló növény, melynek a hagyományos kenyérgabonáknál értékesebb fehérjéjekülönleges aminosavösszetétele van. Hasznosságát méregtelenítő rostjai, ásványi anyag- és vitamintartalma is szemlélteti. Az izomépítő idegi regenerációban nagy szerepet betöltő lizin – egyéb gabonafélékben csak kis mennyiségben jelenlévő – aminosav, jelentős mennyiségben megtalálható benne. Kiemelkedő a kalcium, vas, magnézium, káliumtartalma is. Vérszegénységben, csontépítésben is fogyasztható újfajta gabona

Az amaránt amely – bár úgynevezett álgabona – igen hasznos kiegészítője lehet a gabonaféléknek, tápanyagbeviteli szempontból. Újabban a NASA is foglalkozott a beltartalmi értékével, az asztronauták jobb ellátása érdekében és ajánlást fogalmazott meg, ezen kívül az Egészségügyi Világszervezet  – WHO – is javasolja használatát.

Az amaránt értékét a magasabb fehérjetartalmakülönleges aminosavösszetétele és értékes rostjai, ásványi anyagai jelenthetik. Az amarant növény a rizshez viszonyítva sokkal több fehérjét tartalmaz. Egy értékes – és a gabonafélékben csak kis mennyiségben jelenlévő – aminosav, a lizin, jelentős mennyiségben megtalálható benne. A lizin az összes fehérje 4-5%-át teszi ki, melynek az izomépítésben és a regenerációban van szerepe.

A gabonafélék lizintartalma általában csak 4% alatti, és mivel bennük ez a legkevesebb aminosav, ez limitáló aminosavnak számít. Így, hiába van több a többi létfontosságú aminosavból az általában használt gabonafélékben, csak a legkisebb mennyiségű mértékéhez képest tudja felszívni a szervezet a többit.

A fentiekre tekintettel, ajánljuk az OKOS MAGOS KOMPLETTÁLÓ FORMULÁT. Az amaránt lizintartalma kiegészíti  a megszokott kenyérgabonáink aminosavtartalmát, így azok értékesebbek lesznek, mivel a szervezetünk így minden aminosavat fel tud használni belőlük nagy mennyiségben. Ezért dúsítsuk OKOS MAGOS KOMPLETTÁLÓ FORMULÁVAL reggelinket, kenyereinket, süteményeinket, de a főzelékbe is tehetünk belőle. 

Az OKOS MAGOS KOMPLETTÁLÓ FORMULA amárantot tartalmaz. Az amarantmag E-, B1 vitamint, riboflavint, niacint és tokoferolt is tartalmaz. 

Mindennapi étkezéseink során, mutagén hatású vegyületek (gyökök) képződhetnek az emésztés, illetve belső átalakítások során is, amennyiben az ételek párosítása helytelen, és a gyomorban erjedési, a bélben rothadási folyamatok indulnak el. Ezeket a gyököket segít lekötni az E és C-vitamin. A színanyagok is szerepet kaphatnak a rák ellenes harc során. A vastagbélrák és a bőrrák ellenes harcban is hangsúlyt kaphatnak az értékes anyagok.  Az amaránt kiemelkedő értékét mutatja, hogy C-vitamint is tartalmaz, ami a gabonaneműekben nem található meg (2,8-4,9 mg/100 g).

A B1 vitaminnak szerepe van a szénhidrátanyagcserében, szabályozza a szervezet cukoranyagcseréjét, mellyel küzdhetünk korunk egyik fő betegsége, a cukorbetegség ellen.

A riboflavin a méregtelenítésben segédkezik. A niacin pedig a sejtműködés szabályzásában játszik szerepet. 

A táblázatból látható, hogy az amarántmagnak kiemelkedő a búzaliszthez képest a kalcium, vas, magnézium, káliumtartalma is.

Szakirodalmi adatok alapján az amarántmag lisztje a búzalisztnél kétszer-háromszor több lizint tartalmaz, ezen felül a vas-, kalcium-, magnézium- és cinktartalma is sokszorosa a búzáénak. Különösen a vegetáriánusoknak lehet hasznos a használata. A magnéziumbevitel segítheti az idegek megfelelő működését, támogathatja a szívizom munkáját, az infarktus ellenes folyamatokat.

A sok kalcium és magnézium bevitel a csontépítő folyamatokban játszik fontos szerepet, de támogathatja az izületek, porcok működését is.

A magas vastartalmú növények, a színanyagok bevitele a a vérszegénység ellen hathat. Korunkban az emberek vashiányos táplálkozást folytatnak. Az OKOS MAGOS KOMPLETTÁLÓ FORMULA  fogyasztásával harcolhatunk a fáradékonyság és a lelki, mentális hangulatzavarok leküzdésében.

Az amarántmag jól használható otthoni kenyérsütéskor 5-10% arányban a búzaliszthez keverve. Nem csak a beltartalmi értékét növeli az amaránt, de ezen túl a termék tovább megőrzi frissességét, lassabban szárad. 

Az amarántot a többi gabonafélékkel ellentétben a lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy antinutritív (emésztést zavaró) anyagokat is tartalmazhat, ami rákötődve a bélbolyhokra káros lehet, romlik a hasznos tápanyagok felszívódása. Más ilyen jellemzővel rendelkező növények (hüvelyesek) esetében is az áztatás illetve főzés nagymértékben csökkenti ezen anyagok mennyiségét, egyben növeli a sejtek feltárulása következtében a fehérje emészthetőségét is.

 

 

 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

A hideg évszak közeledtével még jobban kell koncentrálnunk egészségünkre.
ERŐSÍTSÜK IMMUNRENDSZERÜNKET, csökkentsük túlsúlyunkat, MÉREGTELENÍTSÜNK. 
Vigyázzunk SZÍVÜNK, IZÜLETEINK, CSONTJAINK egészségére. 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

Tovább a teljes termékleíráshoz »

 

Okos Magos

Protein Plusz Formula

Értékes fehérjéket, létfontosságú aminósavakat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, vitaminokat kell juttatnunk a szervezetünkbe…

 

TOVÁBB A VÁSÁRLÁSHOZ »

 

 

Az emberiség mindig is használta a kendert. A vetési, emberi fogyasztásra is alkalmas (hibrid) kenderben, és magában a kendermagban káros, kábító anyagokat nem találunk. A kendermag fogyasztásának nemhogy egészségkárosító hatása nincsen, de létfontosságú anyagok tárháza, amely fenntarthatja egészségünket. A kendermagnak értékes olaja és magas esszenciális aminosavakat tartalmazó fehérjéje van.

A kendermagban található olaj kiemelkedő esszenciális zsírsavtartalma tekintetében. Az omega-zsírsavak esszenciális zsírsavak, kívülről kell bejuttatnunk, mivel a szervezetünk nem képes előállítani, holott elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez.
Az európai étrend omega-3 zsírsavakban hiányos. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ezt pótoljuk az elfogyasztott táplálékkal. Ezt megtehetjük, ha magas omega-3 tartalmú növényeket fogyasztunk. Az új OKOS MAGOS PROTEIN PLUSZ FORMULA rostos kendermagőrleményt tartalmaz, mely hasznos kiegészítője a reggeli müzliknek, esti turmixoknak, vagy éppen a főzelékeknek és fasírtoknak. A termékben hidegen préselt teljes kendermag található, kevés lenmagőrleménnyel keverve, így a bélrendszer és a keringés védelme mellett értékes fehérjéket is hordoz. (Csökkentett omaga-6 tartalommal rendelkezik.)
A kendermag olajának 57%-a omega-6 zsírsav, ezen kívül 19% omega-3 zsírsavat, 12% omega-9-et tartalmaz. Az omega-3-zsírsavak részt vesznek a hormonszerű vegyi hírvivő anyagok, a prosztaglandinok termelésében, melyek gyulladásszabályozó és vérzésgátló hatásúak. Szerepük van a sejthártyák felépítésében, a zsírok szervezeten belüli szállításában.
A magyar lakosság nagy része magas koleszterinszinttől szenved, mely primer faktora a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek. Az omega-3 zsírsav bevitele során segít mérsékelni a vérnyomást, a koleszterin- és triglicerid szintet, így segíti az erek rugalmasságának megőrzését, csökkenti az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázatát, a vér viszkozitásának csökkentése által. A szívünk védelmében nemcsak a telített zsírok, a sertés zsír bevitelt kell csökkenteni, hanem az egészséges, telítetlen, omega-zsírsavak bevitelét növelni (kivéve az omega-6), mely csökkenti a koleszterinszintet, és fokozza a zsíranyagcserét.
Az omega zsírsavak fogyasztásának szerepe van az immunrendszer működésében, részt vesz az idegrendszer és sejthártyák felépítésében. Ezek a többszörösen telítetlen zsírsavak – a kolinnal és lecitinnel együtt – segítenek az agyi működésben, a memória javításban, és a depresszióellenes harchoz is hozzájárulnak. Hasznos, ha olyan élelmiszereket fogyasztunk, mint az értisztító kendermag, vagy a magas inulintartalmú, immunerősítő, vércukorszint-szabályzó OKOS ÉLET BIOCSICSÓKA SÜRÍTMÉNY.

Az izmainkat, sejtjeinket felépítő fehérje-építőkövek, az aminosavak nélkülözhetetlen tárháza a kendermag fehérjéje. Az újabb kutatások szerint a kendermagfehérje az egyik legértékesebb fehérjeforrás, még az állati fehérjékhez képest is, ezért különleges szerepe van a gyermek és felnőtt étrendjében.
Az esszenciális aminosavak bevitele a vegetáriánus életmódot folytató emberek számára létfontosságú. A növények közül nagyon értékes e tekintetben a kendermag mellett a tökmag, a földimandula és az amaránt. Az OKOS MAGOS PROTEIN PLUSZ FORMULA mellett éppen ezért forgalmazzuk az OKOS MAGOS KOMPLETTÁLÓ FORMULÁT is, mely amarántmag lisztet tartalmaz. A magas lizintartalma miatt jelentős növényünk. Szintén említendő az ANTIK FORMULA, amely földimandula őrleményt és amarántlisztet is tartalmaz. A földimandula a mediterrán vidékek egyik komoly fehérjeforrása.
Az utóbbi évtizedekben különösen fontos kérdéssé vált a fehérjefogyasztás, amely bizonyos szempontból érthető is, hiszen az élő szervezetek száraz anyagtartalmának jelentős részét a fehérjék adják. Az izomszövet és egyéb szövetek, valamint a csontozat, a haj és köröm ún. vázprotein. Ugyanakkor a biológiailag aktív fehérjék, mint a globulinok, hormonokat, enzimeket, antitesteket, hemoglobint tartalmaznak. Ezeket a fehérjéket a szervezet a táplálékkel bevitt fehérjék segítségével építi fel oly módon, hogy előbb lebontja azokat építőköveire, majd újra felépíti a megfelelő struktúrát.
A fehérjéket felépítő aminosavak közül 8 létfontosságú, azaz kívülről kell bejuttatni. Ezek csoportjába tartoznak az izoleucin, lizin, leucin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofán, valin (gyermekeknél még a hisztidin és arginin). Ha ezekből egy is hiányzik vagy a szükségesnél kisebb arányban található, az élő szervezet működése zavart szenved. Ilyenkor fizikai és mentális leromlás (fehérje- illetve aminosavhiány), végül halál következik be.
E fehérjék (aminosavak) gazdag tárháza az OKOS MAGOS PROTEIN PLUSZ FORMULA (kendermagőrlemény) és az OKOS MAGOS KOMPLETTÁLÓ FORMULA – amarantliszt, mely a növényekre kevésbé jellemző lizint is tartalmazza.
Fehérje kiegészítésként a tökmaggal készülő SPORT PLUSZ és NATURIZE Barnarizs fehérjék is ajánlhatók. Termékeink gluténmentesek, szóját, állati terméket és adalékanyagokat nem tartalmaznak. Ízesítésüket házilag oldjuk meg, például – turmixok esetében – vaníliával, fahéjjal, nyírfacukorral vagy eritritollal, de adhatunk hozzájuk banánt, almát és színes fagyasztott gyümölcsöket, házi lekvárokat is.

A kendermag fehérjéje nagyon értékes, és könnyen felszívódik, támogatva szervezetünk működését és az egészséges immunrendszer fenntartását. A kendermag fehérjetartalma kimagasló, 31%, melynek harmada biológiailag aktív fehérje, ún. edesztin, mely könnyen felszívódik. A kétharmada  albumin fehérje. Ez a fehérjearány nagyon közelít a nyers szójababéra, és hasonló mint a tej, ugyanakkor nincs allergén jellege. A kendermag segíthet, hogy a szervezetünkben lerakódott zsírt eltávolítsa, így a fogyókúránkat is támogathatja.

A kendermag nagy előnye, hogy a gluténallergiások is fogyaszthatják, illetve értékes fehérjetartalma miatt kitűnő fehérjepótlás a vegetáriánusoknak és a sportolóknak egyaránt.

A magas rosttartalmú élelmiszerek, mint a kendermag nemcsak a bélrendszer megfelelő működését támogatják, hanem a savtúltengés esetén is segíthet, valamint a vércukorszintünkre és koleszterinszintünkre is kedvezően hat. Megköti a szervezetbe került méreganyagokat, segít az öregedés elleni harcban is. Ebből a szempontból kiegészíthetjük a kendermag fogyasztását az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG vagy a szintén magas színanyagtartalmú OKOS MAGOS FEKETESZEDER fogyasztásával.
A telítetlen zsírsavak nyugtató, gyulladásellenes és regeneráló hatásúak, segít bőrünk egészségének fenntartásában, gátolják a ráncok képződését.
A kendermag a magas fehérjetartalma mellett gazdag tárháza ásványi anyagoknak is, mint a kalcium, magnézium és kálium. A B-vitamin család tagjai jótékony hatású a bőrre, illetve az E-vitamin, a D és A-vitamin a káros gyököket fogja meg.

Az Okos Magos Protein Plusz Formula fehérje-, zsiradék és rosttartalma – tájékoztató adat

Fehérjetartalom: 31%
Zsiradéktartalom: 11%
Rosttartalom: 12%

 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat, mellyel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

 

 

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos

Piros almarost őrlemény

Szív- és érrendszeri betegeknek, fogyni vágyóknak, de gyökfogóként, diétákhoz, méregtelenítéshez is ajánljuk. A rosttartalma révén vércukorszint egyensúlyhoz alkalmazható. Színanyagokban, ásványi anyagokban, vitaminokban, rostokban gazdag ételeket együnk…

 

Tovább a vásárláshoz »


A termék kiemelkedő, egyedi jellege abban áll, hogy az alma értékes piros héjrészein kívül tartalmazza a csökkent természetes cukortartalmú, ugyanakkor magas nyomelem- és pektintartalmú almahúst, a speciális, vízben nem oldható rostokat (cellulózokat) hordozó magházat, valamint a szintén igen értékes, immunerősítő, gombaölő anyagokkal is bíró almamagot is.

Ismert, hogy az alma rendszeres, naponkénti fogyasztása betegségmegelőző hatású lehet. A kutatások szerint e védő hatás elsősorban az alma szárazanyagtartalmában keresendő: a piros almahéjban, valamint a közvetlenül alatta lévő almahús rétegben, az alma szöveteiben lévő lúgosító anyagokban, ásványi anyagokban, és az alma magházában és magjában lévő speciális vegyületekben.

Sajnos korunkban az almát egyre kevesebben fogyasztják napi rendszerességgel, ráadásul szintén egyre ritkább a nyersen, egészben (héjával, magházával, magjával együtt) történő bevitel. Egyesek meghámozzák, mások a magházát és magját dobják el. Sokan hőkezeléssel cukorszirupos kompótot, süteményeket készítenek belőle. Az élelmiszeripar kipréseli belőle a levet, majd tisztítást, derítést, szűrést követően a „tükrösre szűrt” levet forgalomba hozza. A hazai almafajták  igen értékes szárazanyagtartalma így veszendőbe megy, vagy exportra kerül, és drága fogyókúrás turmixok, flavonoid-koncentrátumok, tisztított pektin formájában vagy egyéb külföldi funkcionális termék alapanyagaként kerül vissza hazánkba, magas áron. Ezt a folyamatot igyekeztünk „rövidre zárni” az Okos Magos piros almarost forgalomba hozatalával.

Az almalé kinyerésekor (préseléskor) az ásványi anyagok, nyomelemek és lúgosító komponensek, növényi színanyagok jelentős hányada, a ballasztanyagok, a magház speciális cellulózai, valamint a mag értékes anyagai az alma szárazanyagában (törköly) maradnak, azaz nem jutnak át a kipréselt lébe. Így végső soron egy kiemelkedő élettani értékű „almamátrixhoz” jutunk, mely élénk piros színével, fitoaktív anyagaival, enzim- és rosttartalmával komoly védelmet nyújthat szervezetünknek, és felhasználható az otthon készített élelmiszerek egészségvédő jellegének javítására, egyéb hatóanyagokkal együtt. A termék piros színét az alma héjában lévő érvédő, antioxidáns, nyálkahártya regeneráló színanyagok adják. A pektinek és cellulózok optimális keveréke a teljes alma „erejét” hordozzák, kiegészítve az almamag immunerősítő anyagaival. Így egy termékben egyesítve a hazai almafajták minden értékes részét (kivéve természetes cukortartalmát), egy lúgosító, egyben kellemes, enyhén édeskés ízű, rostos, apró szemcsés emésztéskönnyítő terméket kapunk.  Fontos a mindennapi ér- és bélvédelem, antioxidáns, hajszálereket tisztító (látás, végtagkeringés, stb) anyagok bevitele.  

A termékben lévő alma-szárazanyag nem megy át pektinbontó enzimkezelésen (mint az iparban szokás), ez magyarázza kiemelt értékes anyag tartalmát. Így a hatóanyagok is nagyobb mennyiségben maradnak a szárazanyagban és az almapektin is sérülésmentesen, természetes formában marad meg. Rosttartalma jótékonyan hathat a gyomorra és az epetermelésre, valamint a bélrendszerre (perisztaltika, béltisztítás, méregtelenítés) és a bélflóra szaporodására (kolonizáció).

Ajánljuk székrekedéssel küzdő gyerekeknek, felnőtteknek, és időseknek, szív- és érrendszeri betegeknek, fogyni vágyóknak, oxidatív stresszek csökkentésére, gyökfogó (vastagbél, végbél) és „fiatalító” diétákhoz, vércukorszint beállításhoz. Alacsony cukortartalma révén nem erjed a gyomorban, adható müzlihez, kásához, készételekhez, tehető növényi tejbe, joghurtba (2-3 tk/nap).

A piros almarost lehetőséget biztosít az almahéj, almamagház és mag fogyasztására azok számára is, akik egyébként az alma e részeit (pl. héjrész) nem ehetik, vagy nem kedvelik (magház, mag). A termék fogyasztása bőséges folyadékpótlást igényel a nap folyamán, vízmegkötő jellege miatt.

Tetszés szerint keverhető más Okos Magos termékkel, különösen OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG ŐRLEMÉNNYEL és  OKOS MAGOS HOMOKTÖVISMAG ŐRLEMÉNNYEL (antioxidáns hatás), valamint DIÉTA PLUSZ FORMULÁVAL vagy LENMAGŐRLEMÉNNYEL (fogyókúra, koleszterin- és vércukorszint) 

 

 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat, mellyel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

 

 

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Tovább az összes termékleíráshoz »
Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

<< júl 2018 >>
hkscpsv
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5