Okos Magos

Almarost Formula

Fogyókúrákhoz, stressz csökkentésére, emésztéskönnyítő, időseknek, szív- és érrendszeri betegeknek, méregtelenítéshez, diétákhoz, nassolási vággyal küzdőknek ajánljuk fogyasztásra (édes)…

 

Tovább a vásárláshoz »


Az Almarost Formula hazai édes almafajták ballasztanyagokban, polifenolokban, enzimekben gazdag, ásványi anyagokat, természetes cukrokat tartalmazó speciális részeit hordozza, kíméletesen szárított, őrölt formában, kis mennyiségű darált lenmaggal keverve, fényvédő csomagolásban.

A termék kiemelkedő, egyedi jellege abban áll, hogy az alma igen értékes – és nem vagy alig fogyasztott – magházát és magját tartalmazza koncentrált, vízmentesített formában, amelyek kiemelt védő hatásait igazolták, illetve ma is kutatják. Kellemes édes íze, aromája révén az ételeket édesebbé is teszi, egyedi egészségvédő jellege mellett.

Sajnos korunkban a nyers alma magházát (maggal együtt) szinte alig fogyasztják az emberek. A szakmai ajánlások azonban egyre inkább sürgetik az említett gyümölcsrészek fogyasztását is, amelyek olyan, értékes és speciális elágazású cellulózokhoz és fitokemikáliákhoz juttatják a szervezetet, amelyek más növényekben nincsenek meg. Az almamagház- és magőrlemény rendszeres fogyasztása hatékony lehet a bél- és a keringési rendszer, valamint az antioxidáns mechanizmusok tekintetében, a béltisztításban, méregtelenítésben, valamint a nehézfémek elleni küzdelemben és a bélflóra szaporításában. A rostfogyasztás segítheti a teltségérzés fenntartását, a vércukorszint egyensúlyát.

Az Okos Magos Rost Formula magyar almafajták magházának és magjának nyers, hőkezelés nélküli értékes anyagait és speciális, nem vízoldékony ballasztanyagait hordozza. Mivel semmilyen finomítási műveletet nem alkalmazunk a gyártás során, a végtermék, az alma említett belső részeinek teljes természetes rost- és cukortartalmát, valamint szerves savait és lúgosító ásványi anyagait nyújtja, melyek a jó emésztés előmozdítói. Az almamagban lévő különleges vegyületek, bioflavonoidok, proantocianidok és B17 vitamin sejt- és bőrvédelmet, az immunrendszer védelmét szolgálhatják.

Tekintettel arra a tényre, hogy a hazai lakosság az alma magházát és magját nem vagy csak alig fogyasztja napi rendszerességgel, így az Okos Magos Rost Formula hiánypótló, hasznos funkciót ellátó protektív termékké válik, amely a magyar almafajták említett és az étrendünkben „elhanyagolt” részeit koncentráltan tartalmazza. Az almarost, különösen az almamagház egyedi cellulózainak szerepét a humán táplálkozásban számos hazai és külföldi szakmai ajánlás aláhúzza. Nem véletlen, hogy az almamagház-őrlemény natúr, kiszerelt formában nem igazán kapható az átlagember számára, hiszen a fejlett feldolgozóüzemekben képződő almatörköly „zárt értékesítési rendszerben” mozog, amíg drága funkcionális készítményekké, rostbázisú termékekké „alakul át”, majd forgalomba kerül fogyasztóitalokban, lekvárok sűrítőanyagaként, funkcionális alkotóként vagy más célból. Mindez az almamagház fontosságát mutatja. 

A Rost Formulában lévő almamagház-őrlemény törtfehér színű, édes ízű rostos anyag. A termékfejlesztési munka során a PIROS ALMAROST mellett került előállításra, és kiemelt hasznossága, valamit kellemes édes ízkaraktere miatt önálló termékként került forgalomba. A Piros Almarosttól annyiban különbözik, hogy a magház-és magőrlemény a cukrokat és speciális cellulózokat nagyobb mértékben hordozza, de a piros héjrészeket nem. (Cukorbetegek számára a nem édes Piros Almarost javasolható)

A Rost Formula reggelibe, készételekbe keverve hatását már a bélrendszerben kifejtheti. A rostfogyasztás gyorsíthatja a gyomor ürülését, kíméletesen serkentheti az epetermelést és a bélmozgást (motilitás, perisztaltika), egyben megkötheti az epe révén bélbe jutó koleszterint, a képződő és vastagbél lumenbe beválasztott nehézfémeket és egyéb toxinokat (erős adszorbens hatás). Emellett alkalmas szaporodási felületet biztosíthat a hasznos lakto- és bifidobaktériumoknak, ezzel segítve azok optimális kolonizációját, és értékes anyag termeltetését (K-, B12 vitamin, stb). A bélflóra szaporodását az alma szárazanyagban lévő prebiotikus szénhidrátok, frukto-oligoszacharidok is támogathatják. A jó hatásokat az almamag immunerősítő, bélfertőtlenítő és bőrvédő anyagai egészítik ki. Lúgosító, egyben kellemes, édes ízű rostos, apró szemcsés termék, amely alkalmas a vércukorszint, valamint az éhség- és jóllakottság központ egyensúlyának fenntartására (nassolási kényszer csökkentésére). A termék jelentős szerepet vállalhat a fogyókúrás programokban is, vízmegkötő, teltségérzést fokozó jellegénél fogva. A hozzáadott kis mennyiségű LENMAGŐRLEMÉNY nyálkaanyagai védik a gyomor-bélrendszert, kiegészítik a nem vízoldható cellulózok jótékony hatásait, egyben fékezik a szemcsék összetapadását.

Javasoljuk együtt használni az OKOS MAGOS PREBI ROST FORMULÁVAL  (cukorréparost csicsókával) hatása tovább fokozható. A termék ajánlható székrekedéssel küzdőknek, időseknek (bélmozgás kíméletes serkentésére), emellett szív- és érrendszeri betegeknek, fogyni vágyóknak, oxidatív stresszek csökkentésére, káros gyökfogó (vastagbél, végbél) és fitness-diétákhoz. Nassolási vággyal küzdőknek segít az éhségérzet csillapításában, mivel a gyomorban megduzzad, növeli a teltségérzést.

Adható müzlihez, kásához, készételekhez, tehető növényi tejbe, joghurtba. Általánosan javasolt adagja 2-3 x 1 teáskanálnyi, ételhez keverve. (Bőséges fogyadékfogyasztás szükséges.)

 

 

MEGRENDELÉS

 

Kérem kattintson a részletes információkért.

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

 

Tovább >> blnce Almarost formula

 

 

 

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Élet

Natúr
biocsicsóka-sűrítmény

Napjainkban fontos a vércukorszint-beállítás, a bélflóra-helyreállítás, a szív- és érvédelem, a koleszterinszint csökkentés, immunerősítés. Vigyáznunk kell az idegi stabilitásunkra, az emésztéstünkre, és a súlyunkat is csökkenteni kell…

 

 

 

 

 

Tovább a vásárláshoz »

A biocsicsóka-sűrítmény „száz jó hatása” 

A jeruzsálemi articsóka, mai nevén csicsóka (Helianthus tuberosus) Észak-Amerikából származik, ahol az indián őslakosság kiemelten fogyasztotta. A XX. század második felében – a civilizációs ártalmak növekedésével párhuzamosan – újra a figyelem és a tudományos kutatások középpontjába került. A csicsókából készülő élelmiszerek kiemelkedő hasznosságát hazai és külföldi szakirodalmak sora igazolta az elmúlt években. A csicsóka betakarítása, kíméletes feldolgozása, majd koncentrált biotermékké alakítása szakmai felkészültséget, speciális gépparkot és egyedi technológiát igényel. Nemrégiben, az egyetemi kutatásoknak, valamint az új, egyedi technológiának köszönhetően sikerült előállítani hazai bionyersanyagból kellemes ízű, zamatos csicsóka-sűrítményt – natúr, illetve fruktózdús formában -, elérhető áron. 

A csicsóka-sűrítmény olyan koncentrált, általános tápanyag-kiegészítést szolgáló táplálék, (sűrített élelmiszer), melynek orvos-biológiai jelentőségét kutatják a rákmegelőzés (antioxidáns), szív- és érvédő (LDL szint csökkentő, HDL szint növelő!), immunerősítő, idegi stabilitást fokozó, emésztést serkentő, bélflóra-helyreállító (prebiotikus), májvédő és méregtelenítő, súlycsökkenést segítő (teltségérzést keltő) és vércukorszint-beállító hatások területén. Gyermekek és fiatalok számára stabil energiaszolgáltató lehet, az idősebbek roborációját támogathatja, túlsúlyosak számára fogyókúrás programok hatékony kiegészítője lehet, emellett sportolók edzés alatti állóképességét is fenntarthatja.

Adott mennyiségi határig (30-80 g) hasznosítása nem igényel inzulint a szervezet számára, így diabetikus élelmiszerek alapanyaga, illetve cukorbetegek egyik fő „édes” tápláléka lehet. A két termék ( inulindús Okos Élet, és az  OKOS ÉDES) egymással tetszőleges módon keverhető, egymás előnyös hatásait fokozhatják. Az OKOS ÉDES édesítő ereje (fruktózdús) a fehércukorénál jóval erősebb, a termékek a méznél is édesebbek, de nem émelyítőek. (élettani hatásai a mézeknél is előnyösebbek lehetnek!)

Az  inulindús Okos Élet biocsicsóka sűrítmény  húgysavszint csökkentő hatása révén ízületi betegeknek is javasolható. Alkoholfüggőséget és iváskényszert kedvezően befolyásolhatja, az elvonókúrák hasznos kelléke lehet (az alkohol, illetve acetaldehid oxidatív lebomlását siettetheti).

A csicsóka-sűrítmény összetevői között kiemelkedőek: inulin (frukto-oligoszacharidok, prebiotikum), fruktóz, béta-karotin, B-vitaminok, ásványok és nyomelemek (kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas, cink, réz, króm, mangán, cink, szelén), élelmi rostok (pektin), fitokemikáliák, szerves savak. Fogyasztásával eredményesen fenntarthatjuk a szervezet vitamin, és ásványi anyag egyensúlyát, téli időszakban is, így helyettesíthet számos étrend-kiegészítő terméket, kapszulát, ugyanakkor árfekvése legalább egy nagyságrenddel alacsonyabb. (nyújtott felszívódású értékes anyag bevitelt jelent!) Inulin- illetve fruktóztartalma révén optimális felszívódási körülményeket, bélrendszeri- és energia-egyensúlyt hoz létre, mely a bélrendszeri immunitás, a komfortérzés és szellemi erő alapja is egyben.

Az otthoni konyhatechnikában – kiemelt tápértékén túl – kenyerek, sütemények konzisztenciáját jobbá, tartósabbá teszi (nedvszívó képesség). Alkalmas az édesség-igény kielégítésére, segíti az édességvágy leküzdését, visszaszorítja a táplálkozási kilengéseket, evési kényszert. (fruktózdús termék) A termékek nem tartalmaznak glutént, tejfehérjét, laktózt, szójaszármazékot, olajos magot, adalékanyagokat (E-számok), virágport tartalmazó anyagot. (pollenérzékenyek is fogyaszthatják!) A koncentrált csicsókatermékek kellemes, édes ízű, kiemelten és igazoltan egészségvédő tulajdonságú táplálékok minden korosztály számára!

Tóth Gábor, Varga Melitta:

Édesítsünk okosan!

A tartalomból: Az édesítésre használt anyagok csoportosítása. – A kristálycukor és a mesterséges édesítő- szerek hatásainak, egészségre gyakorolt káros voltának összegzése. – A természetes alapú édesítőanyagok… 

Tovább a teljes könyvajánlóhoz »


Letölthető anyagok:

Kapcsolódó anyagok:

MEGRENDELÉS

 

Kérem kattintson a részletes információkért.

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

Tovább >> blnce Okos Élet biocsicsóka sűrítmény 250 g


Megkérdeztük, milyen az íze a Csicsókasűrítménynek?   Videó »


 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos

 

Vörösszőlőmag-
őrlemény

színanyagok bevitele elsődleges fontosságú napjainkban. Fel kell venni a harcot a rák ellen, az immunrendszerünk, a szív és agyi erek védelmében és az érelmeszesedés esetén…

 

Tovább a vásárláshoz »


Az Vörösszőlőmag őrlemény rezveratrolt tartalmaz, mely a színét adja. Rohanó világunkban a szervezetben képződő szabad gyökök lekötésére nagy figyelmet kell fordítani,  így a nyálkahártyák, a bélrendszer, a keringési rendszer, az agyi- és idegi szövetek, a női és férfi szervek, illetve az egész szervezet káros oxidációs folyamatok elleni védelmét szolgálni kell.

A bioflavonoidok nagy csoportján belül kiemelkedők a polifenol néven is ismeretes fenolvegyületek. Ezek erős antioxidánsok és daganat ellen ható, védő hatású anyagok. A polifenolok közé tartoznak a  proantocianidinek (tanninok), amelyek rák ellenes, gyulladásgátló, antibakteriális, alvadásgátló és értágító anyagokként ismertek. Az említett csoporton belül  a szőlőmagban, bogyós gyümölcsökben és egyes fenyőfajok kérgében találhatóak az ún. oligomer proantocianidinek (OPC).

Az OPC-k igen erőteljes antioxidánsok, akár ötvenszer hatásosabbak lehetnek az azonos mennyiségű C- és E-vitaminhoz képest. Jelenlegi ismereteink szerint leggazdagabb forrásuk a szőlőmag. Hatékonyan semlegesítik a szabad hidroxil-gyököket és megelőzik a lipidperoxidációt. Serkentik, fenntartják és helyreállítják a jó vérkeringést, mérhetően erősítik a véredények falát, javítják a hajszálér-kapillárisok szilárdságát. A jó hajszálkeringés különösen az agy, a szem és a végtagok, ízületek működésében nagy jelentőségű, így a  PIROSSZŐLŐ   fogyasztása segíthet megelőzni az érkárosodásokat, szív- és érrendszeri betegségeket, érelmeszesedést, és a stroke-ot.
Agyi és idegi szöveteket védő hatásának alapja az, hogy képes áthaladni a vér-agy gáton, így e létfontosságú szerveket megvédi az oxidációs károsodástól.

A  PIROSSZŐLŐBEN található OPC-k csökkenthetik a gyakori véraláfutás-képződést, a visszértágulatok és aranyerek kialakulását. A vegyület segítséget nyújthat allergia, ízületi gyulladás esetén is. Szerepe van a bőr rugalmasságának és megfelelő nedvességtartalmának megőrzésében, valamint lassítja a ráncok képződését. Segítenek olyan látászavarok kezelésében is, mint a sárgafolt-elfajulás vagy a cukorbetegség miatt előálló retinabántalmak. Számítógép képernyője előtt gyakrabban ülőknél csökkenti a szemgyulladás esélyét, növeli a szem alkalmazkodó- és látóképességét.

A  PIROSSZŐLŐ  polifenolokon felül (pl.: rezveratrol) és fitoaktív anyagainak egy részét is hordozzák, amely antioxidáns hatásukat tovább növeli. Gyümölcsökkel, levekkel együtt a hatás fokozottabb.

 Ajánlott beviteli mennyiség: 2-3 mokkáskanál naponta, étkezés közben vagy után. Főzni, sütni, hőkezelni nem ajánlatos.

 

MEGRENDELÉS

 

Kérem kattintson a részletes információkért.

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

 

Tovább >> blnce Vörösszőlőmag-őrlemény

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos

Homoktövismag-őrlemény

A tápcsatornát és a keringési rendszert érintő kórképek, valamint a rákbetegségek elleni védekezést és az immunrendszer megerősítését szem előtt kell tartanunk minden életkorban… 

 

Tovább a vásárláshoz »


A homoktövist igen régóta gyógyhatású növényként tartják számon Európában és Ázsiában. Az elmúlt évtizedekben a modern tudomány kutatásai is vizsgálják e hazánkban is védett növény termésének egészségvédő, regeneráló hatásait. A növényben A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, A- és E-vitamin található, nyomelemek és számos fitoaktív vegyület kíséretében. A színanyagok hámsejt- és érfal erősítőként, antibakteriális és gyulladásgátló hatásúak lehetnek, illetve gyomor –  és bélnyálkahártya védő, rákellenes, keringési rendszert védő, májregeneráló, valamint a látás javításában játszott szerepét is. A nyomelemek közül a vas, a réz, a cink és mangánt tartalmaz. A héjban, a húsban és magban együttvéve igen komoly szinergencia (egymás hatását erősítő anyagok) jelenhetnek meg.

            A kutatásokban egyre inkább különválnak a homoktövis bogyóval (gyümölcshús), valamint a homoktövis magjával kapcsolatos eredmények. Kiderült ugyanis, hogy a bogyó egyes részei más-más esetekben alkalmazhatóak, így ma már külön is lehet kapni a bogyó narancssárga húsából, valamint a magjából készült termékeket, kivonatokat. (Homoktövislé ill. lékoncentrátum, húsolaj, magliszt, magolaj, stb)

            A homoktövismag önmagában is mintegy „sűrítve”, koncentráltan tartalmazza a civilizációs betegségek esetén ajánlható anyagokat. Elsősorban a magban lévő esszenciális zsírsavak, omega-3 zsírsavak jelentőségét emelhetjük ki. Immunerősítő fitokemikáliák, polifenolok, flavonoid-jellegű anyagok, ásványi anyagok és nyomelemek, valamint speciális ballasztanyagok, rostok tárházát hordozza a homoktövis magja, amelynek előnyeit mind a mai napig kutatják. Kiemelkedő lehet a mag A- és E-vitamin tartalma is, amelyek erősítik antioxidáns jellegét.

            Az Okos Magos zsírszegényített Homoktövismag-őrlemény a magok hidegen történő sajtolása után visszamaradó, értékes anyagban gazdag nyers növényi szárazanyag őrölt, majd fényvédő csomagolásba kiszerelt formája. Ismert, hogy a hidegen való sajtolás során a magvakból arányaiban csak viszonylag igen kevés értékes olajat lehet kinyerni (hasonlóan a pirosszőlő-maghoz), így a szárazanyagban még jelentős mennyiségű hasznos anyag marad vissza. Ezen felül a magban lévő olaj a hasznos tulajdonságoknak csak egy részét jelenti, hiszen a mag lisztjében számos egyéb „fiatalító” komponens, polifenol, antibakteriális és gyulladásgátló vegyület, nyomelem és rostanyag megmaradhat, amelyek együttesen felszívódva igen előnyös protektív (védő) hatásokat eredményezhetnek a szervezetben. Az Okos Magos Homoktövismag-őrlemény kis mértékben (kb. 10-15%-ban) a bogyó húsának anyagait is hordozza, amely további előnyöket ad hozzá a magliszt hatásaihoz (növényi színanyagok, C-vitamin, vas). Mindezek alapján állítható, hogy e termék – a benne koncentrálódó anyagok révén –  hatékony támogatást jelenhet a szervezet sokoldalú működése terén, árát tekintve pedig egyben gazdaságos megoldást is kínál.

            Egészségünk érdekében védjük szervezetünket a káros gyökökkel szemben, serkentsük a sejtek regenerációját, az antioxidáns mechanizmusok hatékonyabbá tételét, a vírusok, baktériumok és gombák elleni védekezést, a tápcsatorna védelmét, az erek rugalmasságának növekedését és a hajszálerek falának erősödését, a szem ereinek védelmét és az immunműködést

            Az őrleményt általában étkezés közben fogyasztjuk, naponta 1-3 teáskanállal. A termék előnyös hatásait ma már számos fogyasztói tapasztalat igazolja

A színanyagok bizonyos növényekben nagyobb koncentrációban találhatók, ilyenek a PIROSSZŐLŐ, illetve annak magja, a SZÍNES GYÜMÖLCSÖK, különösen a bogyósok (ribiszke), valamint a HOMOKTÖVISAz előnyös hatások további javítása érdekében ajánljuk az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG-ŐRLEMÉNNYEL illetve az OKOS MAGOS PIROSRIBISZKE-ŐRLEMÉNNYEL 1:1:1 arányban keverve fogyasztani, hiszen ezek az őrlemények egymás hatásait erősíthetik.

 

 

MEGRENDELÉS

 

Kérem kattintson a részletes információkért.

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

 

Tovább >> blnce Homoktövismag-őrlemény

 

 

 

 

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

 

Okos Magos

Protein Plusz Formula

Értékes fehérjéket, létfontosságú aminósavakat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, vitaminokat kell juttatnunk a szervezetünkbe…

 

TOVÁBB A VÁSÁRLÁSHOZ »

 

 

Az emberiség mindig is használta a kendert. A vetési, emberi fogyasztásra is alkalmas (hibrid) kenderben, és magában a kendermagban káros, kábító anyagokat nem találunk. A kendermag fogyasztásának nemhogy egészségkárosító hatása nincsen, de létfontosságú anyagok tárháza, amely fenntarthatja egészségünket. A kendermagnak értékes olaja és magas esszenciális aminosavakat tartalmazó fehérjéje van.

A kendermagban található olaj kiemelkedő esszenciális zsírsavtartalma tekintetében. Az omega-zsírsavak esszenciális zsírsavak, kívülről kell bejuttatnunk, mivel a szervezetünk nem képes előállítani, holott elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez.
Az európai étrend omega-3 zsírsavakban hiányos. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ezt pótoljuk az elfogyasztott táplálékkal. Ezt megtehetjük, ha magas omega-3 tartalmú növényeket fogyasztunk. Az új OKOS MAGOS PROTEIN PLUSZ FORMULA rostos kendermagőrleményt tartalmaz, mely hasznos kiegészítője a reggeli müzliknek, esti turmixoknak, vagy éppen a főzelékeknek és fasírtoknak. A termékben hidegen préselt teljes kendermag található, kevés lenmagőrleménnyel keverve, így a bélrendszer és a keringés védelme mellett értékes fehérjéket is hordoz. (Csökkentett omaga-6 tartalommal rendelkezik.)
A kendermag olajának 57%-a omega-6 zsírsav, ezen kívül 19% omega-3 zsírsavat, 12% omega-9-et tartalmaz. Az omega-3-zsírsavak részt vesznek a hormonszerű vegyi hírvivő anyagok, a prosztaglandinok termelésében, melyek gyulladásszabályozó és vérzésgátló hatásúak. Szerepük van a sejthártyák felépítésében, a zsírok szervezeten belüli szállításában.
A magyar lakosság nagy része magas koleszterinszinttől szenved, mely primer faktora a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek. Az omega-3 zsírsav bevitele során segít mérsékelni a vérnyomást, a koleszterin- és triglicerid szintet, így segíti az erek rugalmasságának megőrzését, csökkenti az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázatát, a vér viszkozitásának csökkentése által. A szívünk védelmében nemcsak a telített zsírok, a sertés zsír bevitelt kell csökkenteni, hanem az egészséges, telítetlen, omega-zsírsavak bevitelét növelni (kivéve az omega-6), mely csökkenti a koleszterinszintet, és fokozza a zsíranyagcserét.
Az omega zsírsavak fogyasztásának szerepe van az immunrendszer működésében, részt vesz az idegrendszer és sejthártyák felépítésében. Ezek a többszörösen telítetlen zsírsavak – a kolinnal és lecitinnel együtt – segítenek az agyi működésben, a memória javításban, és a depresszióellenes harchoz is hozzájárulnak. Hasznos, ha olyan élelmiszereket fogyasztunk, mint az értisztító kendermag, vagy a magas inulintartalmú, immunerősítő, vércukorszint-szabályzó OKOS ÉLET BIOCSICSÓKA SÜRÍTMÉNY.

Az izmainkat, sejtjeinket felépítő fehérje-építőkövek, az aminosavak nélkülözhetetlen tárháza a kendermag fehérjéje. Az újabb kutatások szerint a kendermagfehérje az egyik legértékesebb fehérjeforrás, még az állati fehérjékhez képest is, ezért különleges szerepe van a gyermek és felnőtt étrendjében.
Az esszenciális aminosavak bevitele a vegetáriánus életmódot folytató emberek számára létfontosságú. A növények közül nagyon értékes e tekintetben a kendermag mellett a tökmag, a földimandula és az amaránt. Az OKOS MAGOS PROTEIN PLUSZ FORMULA mellett éppen ezért forgalmazzuk az OKOS MAGOS KOMPLETTÁLÓ FORMULÁT is, mely amarántmag lisztet tartalmaz. A magas lizintartalma miatt jelentős növényünk. Szintén említendő az ANTIK FORMULA, amely földimandula őrleményt és amarántlisztet is tartalmaz. A földimandula a mediterrán vidékek egyik komoly fehérjeforrása.
Az utóbbi évtizedekben különösen fontos kérdéssé vált a fehérjefogyasztás, amely bizonyos szempontból érthető is, hiszen az élő szervezetek száraz anyagtartalmának jelentős részét a fehérjék adják. Az izomszövet és egyéb szövetek, valamint a csontozat, a haj és köröm ún. vázprotein. Ugyanakkor a biológiailag aktív fehérjék, mint a globulinok, hormonokat, enzimeket, antitesteket, hemoglobint tartalmaznak. Ezeket a fehérjéket a szervezet a táplálékkel bevitt fehérjék segítségével építi fel oly módon, hogy előbb lebontja azokat építőköveire, majd újra felépíti a megfelelő struktúrát.
A fehérjéket felépítő aminosavak közül 8 létfontosságú, azaz kívülről kell bejuttatni. Ezek csoportjába tartoznak az izoleucin, lizin, leucin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofán, valin (gyermekeknél még a hisztidin és arginin). Ha ezekből egy is hiányzik vagy a szükségesnél kisebb arányban található, az élő szervezet működése zavart szenved. Ilyenkor fizikai és mentális leromlás (fehérje- illetve aminosavhiány), végül halál következik be.
E fehérjék (aminosavak) gazdag tárháza az OKOS MAGOS PROTEIN PLUSZ FORMULA (kendermagőrlemény) és az OKOS MAGOS KOMPLETTÁLÓ FORMULA – amarantliszt, mely a növényekre kevésbé jellemző lizint is tartalmazza.
Fehérje kiegészítésként a tökmaggal készülő SPORT PLUSZ és NATURIZE Barnarizs fehérjék is ajánlhatók. Termékeink gluténmentesek, szóját, állati terméket és adalékanyagokat nem tartalmaznak. Ízesítésüket házilag oldjuk meg, például – turmixok esetében – vaníliával, fahéjjal, nyírfacukorral vagy eritritollal, de adhatunk hozzájuk banánt, almát és színes fagyasztott gyümölcsöket, házi lekvárokat is.

A kendermag fehérjéje nagyon értékes, és könnyen felszívódik, támogatva szervezetünk működését és az egészséges immunrendszer fenntartását. A kendermag fehérjetartalma kimagasló, 31%, melynek harmada biológiailag aktív fehérje, ún. edesztin, mely könnyen felszívódik. A kétharmada  albumin fehérje. Ez a fehérjearány nagyon közelít a nyers szójababéra, és hasonló mint a tej, ugyanakkor nincs allergén jellege. A kendermag segíthet, hogy a szervezetünkben lerakódott zsírt eltávolítsa, így a fogyókúránkat is támogathatja.

A kendermag nagy előnye, hogy a gluténallergiások is fogyaszthatják, illetve értékes fehérjetartalma miatt kitűnő fehérjepótlás a vegetáriánusoknak és a sportolóknak egyaránt.

A magas rosttartalmú élelmiszerek, mint a kendermag nemcsak a bélrendszer megfelelő működését támogatják, hanem a savtúltengés esetén is segíthet, valamint a vércukorszintünkre és koleszterinszintünkre is kedvezően hat. Megköti a szervezetbe került méreganyagokat, segít az öregedés elleni harcban is. Ebből a szempontból kiegészíthetjük a kendermag fogyasztását az OKOS MAGOS PIROSSZŐLŐMAG vagy a szintén magas színanyagtartalmú OKOS MAGOS FEKETESZEDER fogyasztásával.
A telítetlen zsírsavak nyugtató, gyulladásellenes és regeneráló hatásúak, segít bőrünk egészségének fenntartásában, gátolják a ráncok képződését.
A kendermag a magas fehérjetartalma mellett gazdag tárháza ásványi anyagoknak is, mint a kalcium, magnézium és kálium. A B-vitamin család tagjai jótékony hatású a bőrre, illetve az E-vitamin, a D és A-vitamin a káros gyököket fogja meg.

Az Okos Magos Protein Plusz Formula fehérje-, zsiradék és rosttartalma – tájékoztató adat

Fehérjetartalom: 31%
Zsiradéktartalom: 11%
Rosttartalom: 12%

 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat, mellyel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

 

 

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Tökmagliszt Okos Magos

Tökmagőrlemény

Egészségünk érdekében magnéziumban, foszforban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, értékes fehérjékben, B-vitaminokban és élelmi rostban gazdag termékeket is fogyasszunk…

 

Tovább a vásárláshoz »


A foszforban gazdag ételek rendszeres fogyasztása jótékonyan hathat a hólyag- és prosztata-megbetegedésekre. Gátolhatja a vírusok és baktériumok aktivizálódását a béltraktusbansegítheti az agyi és idegi működést, csökkentheti az időskori agyi leépülés sebességét. A gyulladásgátló vegyületek, az A- és E-vitamin gátolhatja a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat. A szelén az E-vitaminnal együtt védheti a hormonokat, az enzimeket és a vitaminokat a káros oxidációs folyamatoktól.

A tökmag ásványi anyagot és nyomelemet is hordoz –  magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet és cinket. A tökmagőrleményben már nincsen annyi tökmagolaj, így az energiatartalma csökkent, de fajlagosan az ásványi anyag tqartalma nő, így hasznos forrásnak számíthat. Az alacsony nátriumtartalmú, de magasabb magnézium- és káliumtartalmú források csökkenthetik a keringési betegségek, magas vérnyomás és érelmeszesedési folyamat kialakulásának esélyét. A tökmagőrlemény fehérjetartalma kiemelkedő (54-56%), szénhidráttartalma alacsony, ezáltal jobban beépíthető fogyókúrázók és cukorbetegek diétájába is.

A zsírszegényített forma jelentősége abban áll, hogy az amúgy is kiemelkedő értékes anyag tartalmú tökmagból – a hidegen kisajtolható olaj eltávolítása révén – egyfajta magas szárazanyagtartalmú „sűrített tökmagot” állítunk elő, amely ugyanakkor még könnyebben emészthető, mint az eredeti nyersanyag. Így lehetővé válik, hogy e kiemelkedő foszfor-, magnézium- és nyomelemforrásból viszonylag nagyobb mennyiséget használhassunk, így fedezhetők legyenek szervezetünk szükségletei élelmiszer által. Mivel az értékes, szerves kötésű ásványok, fehérjék, B-vitaminok és rostok legnagyobb része a sajtolás során a szárazanyagban marad vissza, így a termék koncentrált tápanyagforrás. A kapott végtermék – az ásványi anyag, fehérje- és rosttartalom terén –  mintegy másfél-kétszeres értékű, mint a teljes olajtartalmú (zsíros) tökmag.

Esszenciális zsiradéktartalma – ezen belül különösen a linolsav dominál – ugyan kisebb (10-11 %), mint az eredeti magvaké, de hasznos, többszörösen telítetlen zsírsavai, A-és  E-vitamin tartalma így is kifejtik előnyös hatásukat, emellett a bélrendszerben nem képez zsíros masszát. A tökmagliszt hőkezelt (sütött-főzött) ételekben is jól felhasználható. A gyártás során a tökmag feltáródik, így az őrlemény formára hozott végtermék anyagai jól hasznosulnak a szervezetben. Fehérjeértéke is kiemelkedő (vegetáriánus étrendben húspótlóként használják, igen hatékony komplettáló, kiegészítő élelmiszer), élelmi rost tartalma (3%) a bélrendszer és keringés védelmét, valamint a vércukorszint egyensúlyban tartását is támogatja.

Kiemelt élettani szerepe miatt az energiaszegényebb, de foszforban, magnéziumban és káliumban gazdagabb tökmagliszt ajánlható „erőkenyerek”, magasabb protein- és nyomelemtartalmú pékáruk, pástétomok, fasírtok otthoni készítéséhez, illetve levesekbe, főzelékekbe, készételbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverve, a beltartalmi érték fokozása érdekében. Felhasználható sportolók, gyermekek, fizikai munkát végző férfiak, várandós- és szoptatós anyukák megnövekedett fehérje és ásványi anyag igényének fedezésére is. Zsírszegényített formájából adódóan alkalmazható szív- és érrendszeri problémák, bélbetegségek esetén is.

OKOS MAGOS SZEZÁMMAGŐRLEMÉNNYEL1:1 arányban keverve hatékonyan segíti a fogazat védelmét, a változókori és időskori csontritkulás megelőzését, foszfortartalma révén az idegrendszer védelmét is szolgálja. Ételallergiások, vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlható, mivel tej-, tojás-, szója-, glutén- és adalékanyag-mentes. A termék hozzáadott sót, ízesítőket sem tartalmaz. Alacsonyabb zsírtartalma révén sokkal kevésbé avasodik, eltarthatósága a gyártástól számítva: 6 hónap.

 

 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat, mellyel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos

Szezámmagőrlemény

Az egészségvédelem terén fontos a Csontok megóvása, koleszterinszint-csökkentés, kalciumban, ásványi anyagokban, értékes fehérjékben, B1- E-vitaminban, élelmi rostban dús, olajos magvakat tartalmazó étrend fogyasztása…

 

Tovább a vásárláshoz »


A magas kalciumtartalom általánosan jellemző az olajos magvakra, azonban közülük is magasan kiemelkedő mennyiségben a szezámmag tartalmazza ezt a létfontosságú ásványi anyagot; a tehéntejhez képest mintegy hétszer annyit tartalmaz súlyarányosan. Emellett számos más ásványi anyagot és nyomelemet is hordoz – vasat, magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet, foszfort, cinket, szelént -, ami miatt a szezámmag koncentrált ásványi anyag forrásnak számít. A többi olajos maghoz képest könnyebben emészthető. Az ún. lignancsaládba tartozó hasznos vegyületek csökkenthetik a koleszterin szintet, támogathatják a májat a méreganyagok feldolgozásában és számos májenzim működésének serkentése révén gyorsíthatja a zsírégetést. Emellett a másik két vegyület, a szezamol és szezaminol  (ún. fenol-antioxidánsok), segíthet megelőzni a magas vérnyomást és javíthatja az E-vitamin hasznosulást. E vegyületek rendszeres fogyasztása lassíthatja az öregedési folyamatot, védheti a fogakat és csontokat, segítheti a melanoma elleni küzdelmet.

A zsírszegényített forma jelentősége abban áll, hogy az amúgy is kiemelkedő értékes anyag tartalmú szezámmagból – a hidegen kisajtolható olaj eltávolítása révén – egyfajta magas szárazanyagtartalmú „sűrített szezámmagot” állítunk elő, amely ugyanakkor még könnyebben emészthető, mint az eredeti nyersanyag. Így lehetővé válik, hogy e kiemelkedő kalciumforrásból viszonylag nagyobb mennyiséget használhassunk, így fedezhetők legyenek szervezetünk szükségletei e termék fogyasztása által is. Mivel az értékes, szerves kötésű ásványok, fehérjék, B-vitaminok és rostok legnagyobb része a sajtolás során a szárazanyagban marad vissza, így a termék koncentrált tápanyagforrás. A kapott végtermék – az ásványi anyag, fehérje- és rosttartalom terén –  mintegy másfél-kétszeres értékű, mint a teljes olajtartalmú (zsíros) szezámmag. Esszenciális zsiradéktartalma ugyan kisebb (12-14 %), mint az eredeti magvaké, de hasznos, többszörösen telítetlen zsírsavai és E-vitamin tartalma így is kifejtik előnyös hatásukat, emellett a bélrendszerben nem képez zsíros masszát. A szezámmag olaja még magas hőfokon sem savasodik, így a termék hőkezelt (sütött-főzött) ételekben is jól felhasználható. A gyártás során a szezámmag feltáródik, így  az őrlemény formára hozott végtermék anyagai jól hasznosulnak a szervezetben. A szezámmag fehérjeértéke a többi olajos maghoz képest is kiemelkedő, élelmi rost tartalma a bélrendszer és keringés védelmét, valamint a vércukorszint egyensúlyban tartását is támogatja.

Kiemelt élettani szerepe miatt az energiaszegényebb, ugyanakkor kalciumban és egyéb anyagokban gazdagabb szezámliszt ajánlható „kalciumos” kenyerek, pékáruk, pástétomok, fasírtok otthoni készítéséhez, illetve levesekbe, főzelékekbe, készételbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverve, a beltartalmi érték (kalcium- és vastartalom) fokozása érdekében. A kalciumbevitel hatékonyan segíti a változókori és időskori csontritkulás megelőzését, illetve az osteoporosis folyamatának fékezését.

A szezámmagőrlemény felhasználható sportolók, gyermekek, fizikai munkát végző férfiak, várandós- és szoptatós anyukák megnövekedett kalciumigényének fedezésére is. Zsírszegényített formájából adódóan alkalmazható súlycsökkentő diétákhoz, cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák, bélbetegségek esetén is. Ételallergiások, vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlható, mivel tej-, tojás-, szója-, glutén- és adalékanyag-mentes. A termék hozzáadott sót, ízesítőket sem tartalmaz.

Ajánlott a szezámmagőrleményt együtt fogyasztani OKOS MAGOS TÖKMAGŐRLEMÉNNYEL 1:1 arányban keverve. 

Alacsonyabb zsírtartalma révén sokkal kevésbé avasodik, eltarthatósága a gyártástól számítva: 6 hónap.

 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat, mellyel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

 

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos

Lenmagőrlemény

A lenmag értékes rostokat és telítetlen omega-3 zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz. Az őrlemény a lenmag hidegsajtolással zsírszegényített nagy teljesítményű őrlőgépekkel megőrölt formája…

 

Tovább a vásárláshoz »


Az őrlemény – mely értékes rostokat és telítetlen omega-3 zsírsavakat is tartalmaz -, a lenmag hidegsajtolással zsírszegényített nagy teljesítményű őrlőgépekkel megőrölt formája. A lenmag káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, nyomelemekben, élelmi rostokban és nyálkaanyagokban gazdag, értékes fehérjéket, B-, A- és E-vitaminokat valamint lenmagolajat is tartalmaz. Hasznos forrása a vasnak, a kénnek, a cinknek és a klórnak is.

A rendszeres rostfogyasztás, egészséges gyümölcsök és zöldségek bevitele segítheti a gyulladásos folyamatok, egyes allergiák, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a vérrögképződés és a bélbetegségek megelőzését.

A rostok bevitele emlő- és prosztata, valamint bélrendszeri rákbetegségek (vastagbél, végbélrák) ellen is hatásos lehet. Megelőzheti a székrekedést, csökkentheti az aranyeres panaszokat, enyhe hashajtó hatású  – megfelelő folyadékbevitel szükséges.

A lenmag ízületi védelemben és a nyálkahártya védelemben is szerepet játszhat; a refluxbetegség, a gyomorhurut és -fekély valamint a nyombélfekély egyik hatékony „ellenszere”. Speciális nyálkaanyagai, vízoldékony rostanyagai bevonják és védik a tápcsatorna nyálkahártyáit. Hasznos táptalajul és szaporodási felületül szolgál a hasznos bélbaktériumok számára. Vércukorszint-beállító tulajdonsága a cukorbetegek, fogyókúrázók és intenzív édességvággyal küzdők számára is előnyös. Részt vesz az agyműködés serkentésében is, omega-3 tartalma révén, a légutakban gyulladáscsökkentő hatása van, emellett a hörghurut visszaszorítását is támogatja. Epekő képződést megelőző tulajdonsága is jellemző (extraszűz olívaolajjal együtt alkalmazva), a hólyag- és vesekő képződést is gátolja. Intenzív béltisztító, bélboholy-regeneráló hatását a tisztítókúrák során lehet jól kiaknázni. Ismert haj-, köröm- és bőrápoló hatása is. Lisztjét külsőleg bőrlágyításra, furunkulusok érlelésére, valamint reumaellenes borogatásként és ekcéma ellen is alkalmazhatjuk.

A zsírszegényített forma jelentősége abban áll, hogy a lenmagból – a hidegsajtolás révén – egyfajta magas szárazanyagtartalmú „sűrített lenmag” áll elő, vagyis a lenmag értékes szilárd anyagát koncentráljuk. Ezáltal méreganyag- és koleszterinmegkötő hatása erősebb lesz, a lenmag értékes rostjai és nyálkaanyagai jobban kifejthetik hatásukat. Növekszik teltségérzést fokozó, fogyókúrát támogató hatása is. Mivel az értékes, szerves kötésű ásványok, fehérjék, B-vitaminok és rostok legnagyobb része a sajtolás során a lenmag-szárazanyagban marad vissza, így a termék koncentrált tápanyag- és ballasztanyagforrás. Esszenciális zsiradéktartalma – ezen belül különösen a linolénsav dominál – ugyan kisebb (8-9 %), mint az eredeti magvaké, de hasznos, többszörösen telítetlen zsírsavai, omega-3 és E-vitamin tartalma így is kifejtik előnyös hatásukat. Omega-3 zsírsavtartalma jelentős marad, a végtermék 4-5%-a.

A lenmagliszt hőkezelt (sütött-főzött) ételekben is jól felhasználható, tojás helyett alkalmazható „kötőanyag”. A gyártás során a lenmag feltáródik, így az őrlemény formára hozott végtermék anyagai jól hasznosulnak a szervezetben. Fehérjetartalma magas, 33-36%, fehérjeértéke is kiemelkedő. Élelmi rost tartalma – amely szintén igen magas, 9-10% – a bélrendszer és keringés védelmét, a nyálkahártyák megóvását valamint a vércukorszint egyensúlyban tartását is támogatja.

Kiemelt élettani szerepe miatt a magas rosttartalmú lenmagliszt ajánlható „ér- és bélvédő” kenyerek, magasabb protein-, nyomelem- és rosttartalmú pékáruk, pástétomok, fasírtok otthoni készítéséhez, illetve levesekbe, főzelékekbe, készételbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverve. Felhasználható szív-és érrendszeri, bél- és ízületi betegek, cukorbetegek, székrekedéssel, aranyérrel és légzőszervi problémákkal küzdők, fogyni vágyók diétájában.

SZEZÁMMAGŐRLEMÉNNYEL 1:1 arányban keverve segítheti a fogazat védelmét, a változókori és időskori csontritkulás megelőzését, foszfortartalma révén az idegrendszer védelmét is szolgálhatja.

Ételallergiások, vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlható, mivel tej-, tojás-, szója-, glutén- és adalékanyag-mentes. A termék hozzáadott sót, ízesítőket sem tartalmaz. Alacsonyabb zsírtartalma révén sokkal kevésbé avasodik, eltarthatósága a gyártástól számítva: 6 hónap.

 

 

KORUNK PROBLÉMÁIRA – VAN VÁLASZ!!
AKCIÓS  CSOMAGAJÁNLATOK! 

 

Kedvezményes csomagajánlatainkkal sok pénzt spórolhat, mellyel hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez! Ajándékozáskor, szeretteinkre gondolva pedig hasznos, ha nemcsak különleges, hanem egészséges, hazai „meglepetést” választunk nekik, így óvhatjuk őket, hogy sokáig velünk maradhassanak egészségben. 

Ennek jegyében összeállítottunk
különböző igényeket kielégítő akciós Csomagokat
 KORUNK PROBLÉMÁINAK kihívásaihoz igazodva. 
Ajánljuk azok számára, akiknek fontos a
tudatos életvitel és az egészségvédelem is.

OLTALOM;   LIFE;  KONTROLL; BALANCE;   PAJZS; TISZTÍTÓ; LIGHT;  RUGALMASSÁG;  FITT; STABILITÁS és SPORT
csomagok közül választhat.

TUDJA MEG MIT REJTENEK A KEDVEZMÉNYES CSOMAGOK!!

Csomagok  –  20% kedvezménnyel rendelhetők meg a bennük lévő
bio- és reformtermékek egyenkénti eredeti árának összegéhez képest!
Kérjük kattintson a részletes információkért!!

 

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Élet Plusz

Biocsicsóka-finomőrlemény

Lényeges, hogy a mindennapokban gyökfogó, szív- és érvédő, vércukorszint beállító, immunerősítő, idegi stabilitást fokozó, emésztést serkentő, bélflóra-helyreállító, májvédő méregtelenítő, súlycsökkenést segítő, köszvény ellenes termékeket vegyünk magunkhoz…

 

Tovább a vásárláshoz »


A csicsókából (Helianthus tuberosus) készülő élelmiszerek kiemelkedő hasznosságát hazai és külföldi szakirodalmak sora igazolta az elmúlt években. Komoly szakmai eredmény jelent, hogy egy kíméletes technológiának köszönhetően sikerült előállítani a hazai Okos Élet Biocsicsóka-sűrítmény poralakú formáját, az Okos Élet Plusz Biocsicsóka-finomőrleményt, amely a sűrítményhez képest még nagyobb mennyiségű inulint tartalmaz. 

Az Okos Élet Plusz biocsicsóka-finomőrlemény – az Okos Élet Biocsicsóka sűrítményhez hasonlóan – koncentrált, általános tápanyag-kiegészítést szolgáló inulindús biotáplálék, (sűrített élelmiszer), melynek orvos-biológiai jelentősége van. Az inulinnak rákmegelőző (antioxidáns), szív- és érvédő (LDL szint csökkentő, HDL szint növelő), immunerősítő, idegi stabilitást fokozó, emésztést serkentő, bélflóra-helyreállító (prebiotikus), májvédő és méregtelenítő, súlycsökkenést segítő (teltségérzést keltő), vércukorszint-beállító és húgysavcsökkentő (köszvény és húgysavalapú vesekövek megelőzése) hatást tulajdonítanak, melyet még ma is kutatnak. Gyermekek és fiatalok számára a stabil energiaszolgáltatást segítheti, az idősebbek roborációját támogathatja. Túlsúlyosak számára fogyókúrás programok hatékony eszköze, emellett sportolók edzés alatti állóképességét is fenntartja vércukorszintre gyakorolt hatása miatt. 

Adott mennyiségi határig (30-80 g) hasznosítása nem igényel inzulint a szervezet számára, így diabetikus élelmiszerek alapanyaga, illetve cukorbetegek egyik fő kiegészítő tápláléka lehet. Húgysavszint csökkentés révén ízületi betegeknek is javasolható. Alkoholfüggőséget és iváskényszert kedvezően befolyásolja, az elvonókúrák hasznos kelléke lehet (az alkohol, illetve acetaldehid oxidatív lebomlását sietteti).

Az Okos Élet Plusz finomőrlemény a biocsicsóka gumókban lévő prebiotikus inulint (frukto-oligoszacharidok) nagyobb mennyiségben hordozzák (72-74 g/100 g késztermék), mint a biosűrítmény, ami igazán értékessé, egyedülállóvá teszi e terméket. A gumó rostanyagait (pektinek, cellulózok) is nagyobb mértékben hordozzák, mint „testvére”, a finomrostos léből készített OKOS ÉLET NATÚR BIOCSICSÓKA SŰRÍTMÉNY. Összetevői között található: a fruktóz, béta-karotin, B-vitaminok, ásványok és nyomelemek (kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas, cink, réz, króm, mangán, cink, szelén) fitokemikáliák, szerves savak. Fogyasztásával eredményesen támogathatjuk a szervezet vitamin, és ásványi anyag egyensúlyát, egész évben. Inulin- illetve fruktóztartalma révén optimális felszívódási körülményeket, bélrendszeri- és energia-egyensúlyt hoz létre, mely a bélrendszeri immunitás, a komfortérzés és szellemi erő alapja is lehet egyben.

Az otthoni konyhatechnikában is igen praktikus felhasználást tesz lehetővé a por formájú változat, amely – kiemelt tápértékén túl – kenyerek, sütemények, tésztafélék konzisztenciáját jobbá, tartósabbá teszi (nedvszívó- és dúzzadóképesség). Segíti az édességvágy leküzdését, visszaszorítja a táplálkozási kilengéseket, evési- illetve nassolási kényszert.

A termékek nem tartalmaznak glutént, tejfehérjét, laktózt, szójaszármazékot, olajos magot, adalékanyagokat (E-számok), virágport hordozó anyagot (pollenérzékenyek is fogyaszthatják).

Az Okos Élet Plusz natúr (prebiotikus, inulindús) biocsicsóka-finomőrlemény 250 grammos, fényvédő tasakos formában kerül forgalomba. 

Javasolt napi adag: kb. 1-3 teáskanálnyi (10-30 gramm), étkezés előtt vagy közben, elosztva a főétkezésekkor. Belekeverhető ételbe, italba, fogyókúrás turmixokba, főzhető-süthető is, előnyös hatásainak elvesztése nélkül!

 

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Okos Magos

Focus Formula

A jó látás, a retina, a szem, a hajszálerek egészségének megőrzése az egyre nagyobb környezeti ártalmak, és UV sugárzás ellen speciális hatóanyagokkal vehető fel a küzdelem…

 

Tovább a vásárláshoz »


A szem kiemelt védelme és a látás javítása igen fontos korunkban, amikor egyre jobban szaporodnak a különböző látásproblémák, szembetegségek, a makuladegeneráció és a hályogok, emellett a számítógép monitora, a televízió és a mesterséges fények is igénybe veszik szemeinket. Különösen az éleslátásért felelős – és a retina középső területén elhelyezkedő sárgafolt (makula)  károsodásának elkerülésére kell figyelnünk. 

A szemben finom hajszálerek futnak. Egészségünk állapotát bizonyos étrendi tényezők is befolyásolhatják. Régóta ismeretes, hogy például a sárgarépa fogyasztásával a látás érezhetően javulhat, azonban – a karotinok mellett – egyéb vegyületek is erős védő hatásúak a szemre nézve. Az újabb eredmények szerint a retinában lévő szabadgyökök – csakúgy mint a test bármely részén – károkat okozhatnak hosszú távon. Ezek lekötése karotinoid, rezveratrol, antocián, proantocianidin, lutein, zeaxantin, likopin színanyagokat tartalmazó növényi nyersanyagokkal lehetséges, amelyek egyben védik a szemet a nap káros ibolyántúli sugarai ellen is, emellett a hajszálérhálózat épségét támogatják, a szabad gyököket lekötik a szem szöveteiben. Az említett hatóanyagok bizonyos növényekben nagyobb koncentrációban találhatók, ilyenek a PIROSSZŐLŐ, illetve annak magja, a SZÍNES GYÜMÖLCSÖK, különösen a bogyósok (ribiszke), valamint a HOMOKTÖVIS.

Az Okos Magos FOCUS Formula olyan, szakirodalmi adatok alapján összeállított színes őrlemény keverék, amely a különböző, önmagukban is igen hatékony növényi őrlemények hatását egyesíti. A keverék összeállításának célja egy segítő termék előállítása, hazai alapanyagok felhasználásával. 

Ennek érdekében az Okos Magos Focus Formulában a négy leghatékonyabb nyersanyagfélét válogattuk össze: a pirosszőlőmag őrleményt, a cukorszegényített ribiszkeőrleményt, a homoktövis őrleményt. Az arányok beállításakor az egyes anyagok beltartalmi értékét, a bioflavoniod és színanyag-kombináció minél jobb elérését vettük alapul.

A speciális vegyületek hatékonyan semlegesíthetik a szabad hidroxil-gyököket, serkenthetik, fenntartják és helyreállíthatják a jó vérkeringést, mérhetően erősíthetik a véredények falát, javíthatják a hajszálér-kapillárisok szilárdságát. A jó hajszálkeringés különösen az agy, a szem és a végtagok, ízületek működésében nagy jelentőségű, így a szíanyagok fogyasztása segíthet megelőzni az érkárosodásokat, szív- és érrendszeri betegségeket, érelmeszesedést, és a stroke-ot. Agyi és idegi szöveteket védő hatásának alapja az, hogy képes áthaladni a vér-agy gáton, így e létfontosságú szerveket megvédi az oxidációs károsodástól. Különleges anyagaik (ún. OPC-k) csökkenthetik a gyakori véraláfutás-képződést, a visszértágulatok és aranyerek kialakulását. A színanyagok segítséget nyújthatnak allergia, ízületi gyulladás esetén is. Szerepe lehet a bőr rugalmasságának és megfelelő nedvességtartalmának megőrzésében, valamint lassíthatja a ráncok képződését. Segíthetnek olyan látászavarok kezelésében is, mint a sárgafolt-elfajulás vagy a cukorbetegség miatt előálló retinabántalmak. Számítógép képernyője előtt gyakrabban ülőknél csökkenti a szemgyulladás esélyét, növeli a szem alkalmazkodó- és látóképességét.

PIROSRIBIZLI C-vitaminban rendkívül gazdag gyümölcs, ezen kívül jelentős mennyiségben tartalmaz karotinoidokat, B-vitaminokat (B1, B2, B3, B6, pantoténsav, biotin), K-vitamint, flavonoidokat, antocianidokat, polifenolokat és E-vitamint. Ásványi anyag– és nyomelemtartalma terén kiemelkedő a vas, de kalciumot, magnéziumot, foszfort is hordoz. A színanyagok erős antioxidáns, gyökfogó, daganatellenes hatást tulajdonítanak, amely különösen bélrendszeri, prosztata- és bőrrák ellen adhat védelmet. A ribiszke különleges fenolos, antocián vegyületei (cianidin, delfidin, kumarin, stb) egyéb jó tulajdonságokkal is rendelkeznek.

A színanyagok rákmegelőző hatása mellett említhető érelmeszesedést gátló, koleszterincsökkentő tulajdonsága is. Értágító (amelyet a nitrogén-monoxid felszabadítása útján ér el), ezáltal mérhető vérnyomáscsökkentő hatása is van. A gyümölcs fogyasztása ajánlható az ízületi gyulladások, reuma, köszvény esetén is. Az urológiai szervek (hólyag, vese) egészségét is védeni kell. A biológiailag aktív vegyületek az alsó húgyúti gyulladásokat még olyan esetben is képesek kezelni, amikor a gyulladás már régóta fennáll. Vízhajtó és lúgosító tulajdonságú anyagok révén a vesék is tisztulhatnak. A kíméletesen fokozó epetermelés epetisztító hatású. Túlsúlyosaknál a zsírégetést jellemzően elősegíti a sok gyümölcs fogyasztás, így ez a fogyókúrák hasznos eszköze.  Az ásványi anyagok és fitokemikáliák részt vesznek a detoxikációs folyamatokban, a savtalanításban. A színanyagok fogyasztását javasolhatjuk a szem erei, különösen számítógépes munkakört folytatók esetében, és csökkenti a szem kifáradását. A színes gyümölcsök fogyasztása serkentheti a vörösvértestek és a hemoglobin képződését, egyéb vasforrásokkal (pl. dió, zöld levelek, stb) együtt támogathatják a vashiányos vérszegénység megelőzését, különösen lányok és nők esetében. Csökkenthető a fáradságérzés, a B-vitamin tartalmú ételek fogyasztása az idegrendszert védheti. A magas rosttartalmú termékek a hasznos bélflóra kialakításában és szaporításában vehet részt. Az immunerősítő termékek fogyasztása fontos kelléke a vírusos fertőzések, megfázások megelőzésének és kezelésének.

A HOMOKTÖVIS „titka” a benne lévő, legalább 190 biológiailag aktív anyag szinergenciája, vagyis egymást erősítő hatása. Jelentős mennyiségben megtalálhatók a bogyókban a karotinoidok, az A-vitamin előanyagai, amelyek önmagukban is elsődleges antioxidánsok. Ezeken felül a B-vitamincsalád tagjai is jelen vannak a termésben: a B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin. A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz. Igen gazdag növényi szerves savakban (almasav, ecetsav, stb), és számos értékes fitokemikáliát is hordoz. Ez utóbbiak közé tartozik a xantofill, a kriptoxantin, az antociánok, a kvercetinglikozidák, a flavonoidok, a mannit, az arabináz, a ramnóz és a zsírsavak. Az ásványi anyagok közül a vas- és a magnéziumtartalom, a mikroelemek, nyomelemek közül a réz, a cink és a mangántartalom emelhető ki. Magas vitamintartalma révén általános roboráló, fiatalító hatású lehet. Sokan használják fogyókúrákhoz és méregtelenítő kúrákhoz, zsíroldó, májregeneráló, tisztító tulajdonsága miatt. Alkoholbetegek elvonási tüneteit hatékonyan csökkenthet a termés fogyasztása, emellett hasnyálmirigy- és tüdőbetegségek esetén is előnyös a homoktövislé ivása, illetve a termés húsának bevitele. Magas antioxidáns tartalmú termékek fogyasztása gátolhatja a daganatos sejtek képződését, az immunerősítés és a vírusos fertőzések elleni védelem egyik legfőbb eszköze lehet. Antihisztamin hatású anyagok bevitele segítheti az allergiás panaszok visszaszorítását, nyugtató, stresszoldó hatású lehet. Hasznos cukorbetegek számára is a magas színanyagtartalmú termékek fogyasztása. 

A HOMOKTÖVISHÚS   a fekélyek (gyomor-, nyombélfekély) pihentetésében betöltött szerepe miatt ajánlható. A sárga színanyagoknak különleges szív-és érvédő szerepet tulajdonítanak. A sárgarépa fogyasztását az orvosok a szem védelmében ajánlják, hiszen a színanyagokat ha rendszeresen fogyasztjuk védhet a napfény UV sugaraitól. A színanyagok különösen a szem védelmében vehetnek részt, nagy szerepetet kaphat a látás javításában és az agyi hajszálér-keringés javításában is. A gyümölcsök fogyasztása fizikai és szellemi frissesség növelésének egyik eszköze lehet.  

 HOMOKTÖVISMAGőrleménye szintén kiemelt figyelmet érdemel. Immunerősítő fitokemikáliák, polifenolok, flavonoid-jellegű anyagok, ásványi anyagok és nyomelemek, valamint speciális ballasztanyagok, rostok tárházát hordozza, amelynek előnyeit mind a mai napig kutatják. Kiemelkedő a mag A- és E-vitamin tartalma is, amelyek erősíthetik antioxidáns és a szem szöveteit védő hatását. A színanyagok fogyasztása serkentheti a sejtek regenerációját, az antioxidáns mechanizmusok hatékonyabbá tételét, a vírusok, baktériumok és gombák elleni védekezést, a tápcsatorna védelmét, az erek rugalmasságának növekedését és a hajszálerek falának erősödését, a szem ereinek védelmét és az immunműködést. Általánosan a tápcsatornát és a keringési rendszert érintő kórképek, valamint a rákbetegségek elleni védekezést és az immunrendszer megerősítését szolgálja a színes gyümölcsök fogyasztása.

Az Okos Magos Focus Formula a négy anyag kombinációja, amelyek egy termékben, együttesen fejtik ki hatásukat a testben. E keverék fogyasztása a testre általánosan is pozitívan hathat. 

Alkalmazása: 1-3 mokkáskanál, étkezés közben, vagy utána (nagyon kevés folyadékkal)

 

MEGRENDELÉS

 

Kérem kattintson a részletes információkért.

Termékeink a következő oldalon megrendelhetőek: e-mentes.com

 

Tovább >> blnce Fókusz formula 250g

Tovább a teljes termékleíráshoz »

Tovább az összes termékleíráshoz »
Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

[events_calendar long_events=0 ]