Tóth Gábor vagyok,

szakmámat tekintve okleveles élelmiszeripari mérnök és táplálkozáskutató. Országszerte előadásokat tartok különböző egészségvédelmi, életmód-központú témákról, hangsúlyt helyezve a prevencióra, az egyéni szokásokra, személyes felelősségünkre.

Hazánkban egyre nagyobb igény mutatkozik az egészségvédő életvitel iránt, azonban sajnos ez is az ún. „egészség-business” részévé vált. Sokan és sokféleképpen szeretnének meggazdagodni mások betegségén, így meglehetősen kaotikus állapotok alakultak ki napjainkra az egészségvédő életmód területén. Igazságok és csúsztatások különös keveréke forog nap mint nap a köztudatban és gyógytermékek garmada vesz körül bennünket. Mindezek hátterén – véleményem szerint – szükséges kitisztázni számos általánosan elterjedt kérdéskört annak érdekében, hogy a szükséges táplálkozás-élettani-, biokémiai ismeretekkel nem rendelkező emberek is szabadon tudjanak dönteni az egészségvédő életvitel területén.

Tevékenységem fő célkitűzése az egészségtudatosság szemléletmódjának elmélyítése, az ok-okozati összefüggések közérthető feltárása, valamint a konkrét gyakorlati elvek közreadása.
Én és kollégáim természetesen távolról sem gondoljuk, hogy mindent ismernénk. Tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy a rendelkezésünkre álló hazai és külföldi kutatási eredmények átadásával, az általunk szervezett főzőtanfolyamokkal, és széles körben ismert életmód-táborokkal, szervesen be tudunk kapcsolódni a hazánkban elindított prevenciós tudományos-ismeretterjesztő, felvilágosító, és szemléletformáló munkába. Alkalmainkon rendszeresen nagyobb számú érdeklődő hallgatóság van jelen; sorozataink a legtöbb városban ismertek és támogatottak. (Oltalom Alapítvány szervezésében)

Saját szakterületem a táplálkozás- és élelmiszertudomány, emellett azonban munkatársaim házi gyógymódokkal (vízkezelés, masszázs, tisztítókúrák, stb.), gyógynövénykutatással, mozgás- és légzésterápiával egészítik ki előadásaimat. A meghívott orvosok és védőnők az újabb tudományos alapelveket képviselik, amelyek külföldön ma már nem új-keletűek. Az elmúlt évek során a média nagy érdeklődést mutatott az általunk tartott témák iránt. Rendszeresen szót kaptunk az RTL Klub egészségvédelmi műsoraiban, majd a TV2, az MTV1 televíziós csatorna, valamint a Duna Televízió stábja keresett meg több ízben, különösen az ún. E-számok hatásainak megismertetése céljából.
 

Tóth Gábor az RTL klubban

A Budapest TV és a Magyar ATV szintén többször felkért életmód témájú beszélgetésekre. A helyi kábeltévék és rádióadók képviselőinek jelenléte is megszokottá vált rendezvényeinken, emellett a Kossuth és Petőfi Rádió, az Info Rádió és Budapest Rádió is rendszeresen érdeklődik témáink és munkánk iránt. Publikációim többek között a Kis Alföld és az Orvosi Váró újságokban jelentek meg.

Rendszeresen lehet velem találkozni Balázséknál a Rádió1 műsorában, az E-mentes övezetben:

Tóth Gábor Balázséknál

 

 

Ide kattintva írhat nekem »

Könyveim a Pilis-Vet Kiadó gondozásában jelentek meg:
2002-ben Az E-számokról őszintén, 2003-ban az Allergia- és Candida–kalauz, 2004-ben a Génháború – A genetikailag módosított élelmiszerek kockázatai, 2005-ben Ne veszítsd el a csontjaidat! és a Kézben tartott idő – az életidő- és életerő gazdálkodás művészete című könyvek kerültek a könyvesboltokba országszerte. 2006-ban pedig a Beteg táplálékaink – A szalmonellától a madárinfluenzáig címmel jelent meg. Legutóbb pedig a Hogyan védekezzünk világjárványok idején és az Édesítsünk okosan címü könyvek.

A tudomány és életmód sorozatban eddig megjelent könyvek:

Megosztom

Szerző:
Tóth Gábor

Bővebben » Tóth Gábor

Eseménynaptár

[events_calendar long_events=0 ]